• Το μητρικό γάλα είναι αποστειρωμένο αντίθετα με το αγελαδινό
• Το μητρικό γάλα περιέχει λακτοφερίνη, η οποία μπλοκάρει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου
• Το μητρικό γάλα περιέχει λυσοσώματα (μια πρωτεΐνη που είναι συστατικό χώνευσης) σε επίπεδο 30 φορές υψηλότερο από ότι στα τυποποιημένα
• Υπάρχει κίνδυνος τα βρέφη που καταναλώνουν αγελαδινό γάλα κατά τη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας, να αναπτύξουν αναιμία. Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή
• Το τυρί έχει 3πλάσια βακτηρίδια από το γάλα, το κασέρι 5πλάσια και η κεφαλογραβιέρα 7πλάσια
• Το κρέας και τα γαλακτοκομικά, γιατί το γάλα είναι υγρό κρέας και είναι χειρότερο, είναι το Νο 1 χημικό καρκινογόνο, χειρότερο και από το τσιγάρο πλέον
• Η λακτόζη του γάλακτος προκαλεί καταρράκτη στα μάτια και στείρωση ανδρών και γυναικών
• Στα παιδιά η φαρυγγίτιδα και η λαρυγγίτιδα προκαλείται από το γάλα
• Οι πρωτεΐνες του γάλακτος είναι η κύρια αιτία του παιδικού διαβήτη.
• Αιτία του Διαβήτη τύπου 1 είναι το γάλα
• Η αύξηση της παραγωγής γάλακτος στην αγελάδα γίνεται με ένεση αυξητικής ορμόνης (συγχώνευση γενετικού υλικού αγελάδας με ελικοβακτηρίδιο)
• Όταν πίνουμε γάλα, η σοφία της μητέρας φύσης εξασφαλίζει την επιβίωση αυτών των πρωτεϊνικών ορμονών. Τα ισχυρά στομαχικά οξέα αραιώνονται από το υγρό γάλα και η ισχύς του όξινου περιβάλλοντος, εξασθενεί και μεταβάλλεται σε λιγότερο όξινη, με αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται οι ορμόνες. Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν έχουν λάβει υπόψη τους αυτή τη διαδικασία
• Όταν πίνουμε γάλα παίρνουμε την πιο ισχυρή αυξητική ορμόνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας
• Ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, οι αλλεργίες είναι σε έξαρση από την κατανάλωση γάλακτος
• Κανένα είδος θηλαστικού, εκτός από τον "βιομηχανοποιημένο" άνθρωπο δεν συνεχίζει την κατανάλωση γάλακτος μετά την περίοδο απογαλακτισμού
• Όταν μια ορμόνη δεν λειτουργεί σωστά, το αποτέλεσμα είναι δυσλειτουργία. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση κι αφορά στην ορμόνη IGF-I, η οποία είναι η δραστικότερη αυξητική ορμόνη του ανθρώπινου σώματος και είναι πανομοιότυπη μεταξύ βοοειδών και ανθρώπων. Η IGF-Ι στις αγελάδες και στους ανθρώπους περιέχει 70 αμινοξέα ακριβώς στην ίδια αλληλουχία. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι γάλα, εισπράττετε το ίδιο ποσοστό αυτής της αυξητικής ορμόνης
• Χωρίς την αυξητική ορμόνη δεν υπάρχει καρκίνος.
• Την αυξητική ορμόνη λαμβάνουμε από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
• Την αυξητική ορμόνη προστατεύει η καζεΐνη του γάλακτος και η ομογενοποίηση αυτού, η οποία δημιουργεί μόρια λίπους μικρά που μεταφέρουν την ορμόνη από το γάλα στο στομάχι και από εκεί στο αίμα.
• Οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν συμφέρον να μην βρεθεί η θεραπεία του καρκίνου.
• Η ορμόνη IFG-I αυξάνεται στο γάλα και όλες οι βιολογικές έρευνες αναγνωρίζουν ότι αυτή η ορμόνη είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του καρκίνου σε κάθε τύπο ανθρώπινου καρκίνου.(εγκέφαλο, στήθος, πάγκρεας, πνεύμονες, προστάτη)
• Η IGF-I παίζει ρόλο σε κάθε τύπο καρκίνου και σε κάθε είδος όγκου που είναι γνωστός στην ιατρική επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του εγκεφάλου, του στήθους, του παγκρέατος, του πνεύμονα ή του προστάτη
• Όταν το γάλα αποστειρώνεται, οι βιταμίνες καταστρέφονται
• Τα αντισώματα της μητέρας μεταβιβάζονται στο μωρό
• Τα λευκά αιμοσφαίρια της μητέρας μεταβιβάζονται στο μωρό
• Τι καταναλώνετε στο πρωινό μαζί με το γάλα : Το χθεσινό γεύμα της αγελάδας, βακτήρια, ιούς, Prions, Αντιβιοτικά, Ορμόνες, Οργανικά φυτοφάρμακα.
• Το λάθος της ομογενοποίησης δεν είναι μόνο η ορμόνη IFG-I αλλά η αφαίρεση του πάχους αφαιρεί ότι ωφέλιμο μπορεί να έχει.
• Άτομα με κλινικά σημάδια αρτηριοσκλήρυνσης έχουν μεγάλες ποσότητες του ενζύμου που περιέχεται στο γάλα των βοοειδών
• Αφαιρώντας το πάχος του γάλακτος, αφαιρούν ό,τι πιθανόν θα μπορούσε να ήταν ωφέλιμο
• Είναι εκπληκτικό αλλά η κατανάλωση γάλακτος δεν φαίνεται καν να προλαμβάνει την ανάπτυξη οστεοπόρωσης, που είναι ο κυριότερος λόγος κατανάλωσής του
• Πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης
• Η παστερίωση καθιστά το ασβέστιο πρακτικά μη αφομοιώσιμο και πολύ μικρής χρησιμότητας στο ανθρώπινο σώμα
• Ο κίνδυνος οστεοπόρωσης (λεπτά, εύθραυστα κόκκαλα) είναι σχεδόν διπλάσιος στους ανθρώπους που καταναλώνουν κρέας και γαλακτοκομικά από αυστηρά χορτοφάγους (vegans).
• Οι Αφρικανές γυναίκες στο Μπαντού ακολουθούν διατροφή απαλλαγμένη από γαλακτοκομικά προϊόντα και λαμβάνουν 250 με 400 mg ασβεστίου τη μέρα από φυτικές πηγές, το μισό από αυτό των Δυτικών γυναικών. Οι γυναίκες στο Μπαντού κάνουν 10 παιδιά στη ζωή τους και τα θηλάζουν για 10 μήνες. Ακόμα και με αυτή την σχετικά χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, η οστεοπόρωση είναι εντελώς άγνωστη σε αυτές τις γυναίκες
• Οι μεγαλύτερες σε κατανάλωση γαλακτοκομικών χώρες Φινλανδία, Σουηδία, ΗΠΑ, Αγγλία και Ισραήλ έχουν τα πέντε υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων ισχίου: σημάδι οστεοπόρωσης
• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν στειρότητα στις γυναίκες
• Το γάλα είναι ο πιο επιβλαβής φορέας ασβεστίου
• Μην πίνετε γάλα για την υγεία σας.
• Ο Ιπποκράτης, 2000 χρόνια πριν συνέδεσε την κατανάλωση γάλακτος με τις αλλεργίες, εξανθήματα και γαστρεντερικές ανωμαλίες
• Η κατανάλωση γάλακτος είναι συνυφασμένη με τις κρίσεις άσθματος. Οι βρογχικοί αυλοί φράσσονται από βλέννη με αποτέλεσμα βήχα και απόφραξη από την κόλλα του γάλακτος καζεΐνη.
• ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ από την ευαισθησία στο γάλα: Χρόνια κόπωση, Πονοκέφαλοι, Μυοσκελετικοί πόνοι, Υπερκινητικότητα, Ούρηση στον ύπνο, Επιδείνωση αλλεργιών, άσθμα.
• Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ συνδέεται με την κατανάλωση γάλακτος : Αλλεργίες, έλλειψη σιδήρου, αναιμία, νοητική καθυστέρηση, πρόωρη αρτηριοσκλήρυνση, νεανικός διαβήτης, ακμή, ρευματοειδής αρθρίτιδα, οδοντική φθορά, φλεγμονώδεις παθήσεις.
• Η οστεοπόρωση δεν είναι πρόβλημα έλλειψης ασβεστίου. Η οστεοπόρωση είναι αποτέλεσμα της απώλειας του ασβεστίου, όπου οι μαζικές πρωτεΐνες του γάλακτος προκαλούν διαταραχή στο ΡΗ του αίματος, μετατρέποντας αυτό σε όξινο και αναγκάζουν το ασβέστιο των οστών να μπει στο αίμα για να φέρει σε ισορροπία το ΡΗ με αποτέλεσμα το 50% του ασβεστίου να αποβάλλεται με την ούρηση.
• Η βιταμίνη D του γάλακτος καταστρέφεται από την παστερίωση
• Η παστερίωση καταστρέφει όλα τα ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της φωσφατάσης, που είναι απαραίτητη για την αφομοίωση του ασβεστίου, των μετάλλων και των βιταμινών. Κατά την παστερίωση, το γάλα θερμαίνεται στους 115 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας το οργανικό ασβέστιο αδιάλυτο και ως εκ τούτου πολύ δύσκολο να χωνευτεί. Για να σκοτωθούν οι τυφοειδείς βάκιλοι, η coli, η φυματίωση και ο κυματοειδής πυρετός απαιτούνται θερμοκρασίες από 190 ως 230 βαθμούς Κελσίου. Η παστερίωση σκοτώνει μερικά ευεργετικά βακτήρια που διατηρούν τα βλαβερά βακτήρια σε έλεγχο. Μέσα σε 24 με 48 ώρες μετά την παστερίωση, η ποσότητα των βλαβερών βακτηρίων διπλασιάζεται.
• Το αγελαδινό γάλα έχει διπλάσια πρωτεΐνη από το μητρικό, γιαυτό ένα μοσχαράκι διπλασιάζει το βάρος του πολύ γρήγορα. Μωρά μοσχαράκια που ήπιαν παστεριωμένο γάλα πέθαναν μέσα σε 30 ημέρες.
• Το ομογενοποιημένο αγελαδινό γάλα δεν δημιουργεί κρέμα στην επιφάνειά του. Αν πιούμε ωμό αγελαδινό γάλα, το ένζυμο ξανθινοξειδάση χωνεύεται στο στομάχι πιο εύκολα. Αν το γάλα ομογενοποιηθεί, σφαιρίδια λίπους από την κρέμα εγκλωβίζουν το ένζυμο, έτσι περνά άπεπτο στο αίμα, προσκολλάται στα αρτηριακά τοιχώματα και γίνεται τραχύ. Το σώμα αποκαθιστά αυτές τις εκδορές με χοληστερίνη. Το ένζυμο ξανθινοξειδάση είναι μια σημαντική αιτία για καρδιακά νοσήματα
• Απαλλάξτε τη διατροφή σας από το γάλα και να είστε σίγουροι ότι όλες οι απαιτήσεις σας σε ασβέστιο θα συνεχίσουν να ικανοποιούνται
• Ρώτα τον γιατρό : Γιατρέ πρέπει να πίνω γάλα; Τι έμαθε στην ιατρική σχολή σχετικά με το γάλα για να σου απαντήσει; Τίποτε
• Δεν κάνατε ποτέ συσχέτιση μεταξύ γάλακτος και καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων και δεκάδων άλλων ασθενειών. Έπινες γάλα μέχρι σήμερα; Από τώρα και μετά θα το κόψεις
• Το γάλα με ζάχαρη (πουτίγκες, γλυκίσματα, καραμέλες, κρέμες, ζαχαροπλαστική) υφίστανται ζύμωση στο στομάχι και προκαλούν αρρώστιες στην υγεία
• Επειδή οι ασθένειες των ζώων αυξάνονται επικίνδυνα, θα έρθει η ώρα που η κατανάλωση γάλακτος και αυγών δεν θα είναι ασφαλής για κανέναν
• Ακμή : Η θεραπεία είναι απλούστατη : Κόψτε το γάλα παντού
• Αλλεργίες :Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η κύρια αιτία διατροφικών αλλεργιών
• Αλτσχάιμερ : Το γάλα και τα προϊόντα του ευθύνονται για την αρρώστια
• Αναιμία :Έλλειψη σιδήρου. Η κατανάλωση γάλακτος έχει ενοχοποιηθεί. Θεραπεία αποκλεισμός του γάλακτος
• Βακτήρια : Λιμώξεις (γρίπη) Κόψτε το γάλα. Μια σταγόνα ξινισμένου γάλακτος περιέχει 50 εκατομμύρια βακτήρια
• Απόφραξη ρινική : Το γάλα προκαλεί βλέννες και φλέματα από την καζεΐνη
• Αρθρίτιδα : Μετά την αποφυγή γαλακτοκομικών και κρέατος σε τρεις βδομάδες οι πόνοι εξαφανίστηκαν
• Διαβήτης : Η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος είναι υπεύθυνη για την παθογένεση του σακχαρώδους διαβήτη. Αιτία του Διαβήτη τύπου 1 είναι το γάλα. Ο διαβητικός εύκολα γίνεται καρδιακός και καρκίνος
• Έλλειψη σιδήρου : Το αγελαδινό γάλα προκαλεί απώλεια αίματος από την εντερική οδό, που μειώνει τα αποθέματα σιδήρου του σώματος. Η απώλεια του αίματος είναι μια αντίδραση στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος
• Νόσος του Crohn : Η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος και παγωτού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βάλετε θηλυκές ορμόνες στο ανθρώπινο σώμα
• Καρδιακές παθήσεις : Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ο κύριος συντελεστής των καρδιακών παθήσεων, μετά η ζάχαρη, οι ζωικές πρωτεΐνες και τα ζωικά λίπη
• Καρκίνος του μαστού : Η αυξητική ορμόνη IGF-I είναι το κλειδί της αύξησης των καρκινικών κυττάρων του μαστού
• Καρκίνος ωοθηκών: Η μήτρα, οι ωοθήκες (στειρότητα) και το στήθος είναι όργανα ευαίσθητα στις ορμόνες. Οι γυναίκες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα τακτικά, έχουν τριπλάσιο κίνδυνο καρκίνου στη μήτρα, ωοθήκες (στειρότητα), στήθος
• Κοινά κρυολογήματα : βήχας, μπούκωμα, βουλωμένη μύτη, δύσπνοια, άσθμα, φτέρνισμα προκαλούνται από τις γαλακτικές πρωτεΐνες
• Λίπος : Τα γαλακτικά λιπαρά αυξάνουν την χοληστερόλη
• Νόσος των τρελών αγελάδων (Βοοειδής σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια) : Το γάλα της αγελάδας και το τυρί είναι η πηγή
• Ρευματοειδή αρθρίτιδα : Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το τροφικό αλλεργιογόνο και η αιτία πρόκλησης της νόσου
• Σκλήρυνση κατά πλάκας: Διατροφή που βασίζεται στα γαλακτοκομικά συσχετίζεται με την νόσο
• Φυματίωση : Μεταδίδεται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα (μολυσμένο αγελαδινό γάλα)
• Ωτίτιδες : Το αγελαδινό γάλα συνδέεται με υποτροπιάζουσες ωτίτιδες
• Το γάλα είναι όντως ένα θανατηφόρο δηλητήριο
• Το τυρί έχει 3πλάσια βακτηρίδια από το γάλα, το κασέρι 5πλάσια και η κεφαλογραβιέρα 7πλάσια
• Η λακτόζη του γάλακτος προκαλεί καταρράκτη στα μάτια και στείρωση ανδρών και γυναικών
• Στα παιδιά η φαρυγγίτιδα και η λαρυγγίτιδα προκαλείται από το γάλα
• Το θυμόσαστε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ με σήμα την ολλανδέζα, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων; Στη μέση και λίγο προς τα κάτω υπήρχε μία εικόνα με μία ολλανδέζα η οποία θήλαζε ένα μωρό. Τώρα η εικόνα έχει αλλάξει και η ολλανδέζα δεν θηλάζει πια ένα μωρό αλλά κρατάει στην αγκαλιά της μία ανθοδέσμη από τουλίπες. Γιατί η νεαρά Ολλανδέζα (της ετικέτας του) ανασκουμπώθηκε αιφνιδίως, στερώντας µας έτσι τη θέα του υπέροχου μητρικού στήθους της. … Ή, ποιοι ακριβώς λόγοι εξανάγκασαν την Fries/and Frico Domo-Holland (την παραγωγό εταιρεία, δηλαδή) σε αυτή την αναδρομική … κρίση σεμνοτυφίας; Ο λόγος είναι απλός. Δεν γουστάρουν να πατρονάρουν τον θηλασμό από την στιγμή που έχουν πάρα πολλά προϊόντα για αντικατάσταση του. Οι καιροί αλλάζουν και όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Έτσι αντικατέστησαν το..μωρό με..τουλίπες
• Το στήθος της μητέρας δίνει το ζωτικής σημασίας πρωτόγαλα για το βρέφος
• Παιδιά που θηλάζουν έχουν διανοητικό πλεονέκτημα.
• Το παιδί σας δεν χρειάζεται ειδικό παιδίατρο. Χορτοφαγική διατροφή χρειάζεται χωρίς γάλα, κρέας, ψάρια, τυριά..
• «Τα παιδιά που παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου, κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες αγελαδινού γάλακτος. Η πρόσληψη αγελαδινού γάλακτος είναι σημαντικά υψηλότερη σε παιδιά με έλλειψη σιδήρου
• Το αγελαδινό γάλα δεν είναι καλή πηγή σιδήρου για μωρά και δεν συνιστάται για τα βρέφη κάτω του ενός έτους. Ο σίδηρος από το μητρικό γάλα απορροφάται πιο εύκολα
• Η ζωική πρωτεΐνη που παίρνουμε από το κρέας και από το γάλα και τα παράγωγα του, επιταχύνει την διαίρεση των καρκινικών κυττάρων
• Το κρέας και το γάλα είναι οι δύο περισσότερο μολυσμένες και άρρωστες τροφές
• Πρώτη αιτία αλλεργιών είναι τα γαλακτοκομικά
• Οι πέτρες στα νεφρά προκαλούνται από το γάλα
• Το Νο 1 καρκινογόνο είναι η ζωική πρωτεΐνη του γάλατος
• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα σχηματίζουν βλέννα, που καλύπτει τις πεπτικές και αναπνευστικές οδούς
• Ο περισσότερος κόσμος είναι δυσανεκτικός στη λακτόζη. Οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε τη δυνατότητα να πέπτουμε εντελώς τη λακτόζη στην ηλικία των 4 ετών. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί που καταναλώνουν γάλα έχουν διάρροια, αέρια, στομαχικές κράμπες, εντερικές φλεγμονές και τοξικότητα
• Περισσότερο από το 20% των αγελάδων φέρουν ιούς λευχαιμίας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι ιοί να μεταδίδονται στους ανθρώπους.
• Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυο πιο κοινές μορφές καρκίνου είναι του στήθους και του προστάτη και συσχετίζονται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.
• Έρευνες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση νεανικού διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά συνδέεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων
• Η Καζεΐνη που περιέχεται στο αγελαδινό γάλα είναι 300% περισσότερη απ' αυτήν του μητρικού γάλακτος. Η Καζεΐνη είναι ένα παράγωγο του γάλακτος που χρησιμοποιείται ως μια από τις ισχυρότερες κόλλες συγκόλλησης ξύλων. (Atlacol)
• Η καζεΐνη, πρωτεΐνη του γάλακτος είναι μια συνήθης αιτία των τροφικών αλλεργιών. Η καζεΐνη χρειάζεται το ένζυμο ρεννίνη για να διασπαστεί, αλλά η ρεννίνη δεν υπάρχει στους ανθρώπους μετά την ηλικία των τεσσάρων. Η καζεΐνη καλύπτει το πεπτικό σύστημα, οδηγώντας σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, δυσαπορρόφηση και δυσκοιλιότητα. Η καζεΐνη σχηματίζει πολλή βλέννα, εξαιτίας της βακτηριακής της διάσπασης (σήψη), της αλλεργικής μας ανταπόκρισης και της κολλοειδούς φύσης της
• Η Βοδινή Αυξητική Ορμόνη (BGH), που ονομάζεται και σωματοτροπίνη (BST), διεγείρει την παραγωγή γάλακτος στο ζώο. Σήμερα παράγεται συνθετική BGH / BST που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής γάλακτος πάνω από το 25% στο ζώο
• Παλιά οι αγελάδες στη γαλακτοπαραγωγή ζούσαν 25 χρόνια. Τώρα ελάχιστες φτάνουν στα 4 χρόνια λόγω της BGH που τους χορηγείται
• Το μητρικό γάλα περιέχει λακτοφερίνη, η οποία μπλοκάρει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου
• Το μητρικό γάλα περιέχει λυσοσώματα (μια πρωτεΐνη που είναι συστατικό χώνευσης) σε επίπεδο 30 φορές υψηλότερο από ότι στα τυποποιημένα
• Υπάρχει κίνδυνος τα βρέφη που καταναλώνουν αγελαδινό γάλα κατά τη διάρκεια της νηπιακής ηλικίας, να αναπτύξουν αναιμία. Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή
• Το τυρί έχει 3πλάσια βακτηρίδια από το γάλα, το κασέρι 5πλάσια και η κεφαλογραβιέρα 7πλάσια
• Το κρέας και τα γαλακτοκομικά, γιατί το γάλα είναι υγρό κρέας και είναι χειρότερο, είναι το Νο 1 χημικό καρκινογόνο, χειρότερο και από το τσιγάρο πλέον
• Η λακτόζη του γάλακτος προκαλεί καταρράκτη στα μάτια και στείρωση ανδρών και γυναικών
• Στα παιδιά η φαρυγγίτιδα και η λαρυγγίτιδα προκαλείται από το γάλα
• Οι πρωτεΐνες του γάλακτος είναι η κύρια αιτία του παιδικού διαβήτη.
• Αιτία του Διαβήτη τύπου 1 είναι το γάλα
• Η αύξηση της παραγωγής γάλακτος στην αγελάδα γίνεται με ένεση αυξητικής ορμόνης (συγχώνευση γενετικού υλικού αγελάδας με ελικοβακτηρίδιο)
• Όταν πίνουμε γάλα, η σοφία της μητέρας φύσης εξασφαλίζει την επιβίωση αυτών των πρωτεϊνικών ορμονών. Τα ισχυρά στομαχικά οξέα αραιώνονται από το υγρό γάλα και η ισχύς του όξινου περιβάλλοντος, εξασθενεί και μεταβάλλεται σε λιγότερο όξινη, με αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται οι ορμόνες. Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν έχουν λάβει υπόψη τους αυτή τη διαδικασία
• Όταν πίνουμε γάλα παίρνουμε την πιο ισχυρή αυξητική ορμόνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας
• Ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, οι αλλεργίες είναι σε έξαρση από την κατανάλωση γάλακτος
• Κανένα είδος θηλαστικού, εκτός από τον "βιομηχανοποιημένο" άνθρωπο δεν συνεχίζει την κατανάλωση γάλακτος μετά την περίοδο απογαλακτισμού
• Όταν μια ορμόνη δεν λειτουργεί σωστά, το αποτέλεσμα είναι δυσλειτουργία. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση κι αφορά στην ορμόνη IGF-I, η οποία είναι η δραστικότερη αυξητική ορμόνη του ανθρώπινου σώματος και είναι πανομοιότυπη μεταξύ βοοειδών και ανθρώπων. Η IGF-Ι στις αγελάδες και στους ανθρώπους περιέχει 70 αμινοξέα ακριβώς στην ίδια αλληλουχία. Κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι γάλα, εισπράττετε το ίδιο ποσοστό αυτής της αυξητικής ορμόνης
• Χωρίς την αυξητική ορμόνη δεν υπάρχει καρκίνος.
• Την αυξητική ορμόνη λαμβάνουμε από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
• Την αυξητική ορμόνη προστατεύει η καζεΐνη του γάλακτος και η ομογενοποίηση αυτού, η οποία δημιουργεί μόρια λίπους μικρά που μεταφέρουν την ορμόνη από το γάλα στο στομάχι και από εκεί στο αίμα.
• Οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν συμφέρον να μην βρεθεί η θεραπεία του καρκίνου.
• Η ορμόνη IFG-I αυξάνεται στο γάλα και όλες οι βιολογικές έρευνες αναγνωρίζουν ότι αυτή η ορμόνη είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του καρκίνου σε κάθε τύπο ανθρώπινου καρκίνου.(εγκέφαλο, στήθος, πάγκρεας, πνεύμονες, προστάτη)
• Η IGF-I παίζει ρόλο σε κάθε τύπο καρκίνου και σε κάθε είδος όγκου που είναι γνωστός στην ιατρική επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του εγκεφάλου, του στήθους, του παγκρέατος, του πνεύμονα ή του προστάτη
• Όταν το γάλα αποστειρώνεται, οι βιταμίνες καταστρέφονται
• Τα αντισώματα της μητέρας μεταβιβάζονται στο μωρό
• Τα λευκά αιμοσφαίρια της μητέρας μεταβιβάζονται στο μωρό
• Τι καταναλώνετε στο πρωινό μαζί με το γάλα : Το χθεσινό γεύμα της αγελάδας, βακτήρια, ιούς, Prions, Αντιβιοτικά, Ορμόνες, Οργανικά φυτοφάρμακα.
• Το λάθος της ομογενοποίησης δεν είναι μόνο η ορμόνη IFG-I αλλά η αφαίρεση του πάχους αφαιρεί ότι ωφέλιμο μπορεί να έχει.
• Άτομα με κλινικά σημάδια αρτηριοσκλήρυνσης έχουν μεγάλες ποσότητες του ενζύμου που περιέχεται στο γάλα των βοοειδών
• Αφαιρώντας το πάχος του γάλακτος, αφαιρούν ό,τι πιθανόν θα μπορούσε να ήταν ωφέλιμο
• Είναι εκπληκτικό αλλά η κατανάλωση γάλακτος δεν φαίνεται καν να προλαμβάνει την ανάπτυξη οστεοπόρωσης, που είναι ο κυριότερος λόγος κατανάλωσής του
• Πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης
• Η παστερίωση καθιστά το ασβέστιο πρακτικά μη αφομοιώσιμο και πολύ μικρής χρησιμότητας στο ανθρώπινο σώμα
• Ο κίνδυνος οστεοπόρωσης (λεπτά, εύθραυστα κόκκαλα) είναι σχεδόν διπλάσιος στους ανθρώπους που καταναλώνουν κρέας και γαλακτοκομικά από αυστηρά χορτοφάγους (vegans).
• Οι Αφρικανές γυναίκες στο Μπαντού ακολουθούν διατροφή απαλλαγμένη από γαλακτοκομικά προϊόντα και λαμβάνουν 250 με 400 mg ασβεστίου τη μέρα από φυτικές πηγές, το μισό από αυτό των Δυτικών γυναικών. Οι γυναίκες στο Μπαντού κάνουν 10 παιδιά στη ζωή τους και τα θηλάζουν για 10 μήνες. Ακόμα και με αυτή την σχετικά χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, η οστεοπόρωση είναι εντελώς άγνωστη σε αυτές τις γυναίκες
• Οι μεγαλύτερες σε κατανάλωση γαλακτοκομικών χώρες Φινλανδία, Σουηδία, ΗΠΑ, Αγγλία και Ισραήλ έχουν τα πέντε υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων ισχίου: σημάδι οστεοπόρωσης
• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν στειρότητα στις γυναίκες
• Το γάλα είναι ο πιο επιβλαβής φορέας ασβεστίου
• Μην πίνετε γάλα για την υγεία σας.
• Ο Ιπποκράτης, 2000 χρόνια πριν συνέδεσε την κατανάλωση γάλακτος με τις αλλεργίες, εξανθήματα και γαστρεντερικές ανωμαλίες
• Η κατανάλωση γάλακτος είναι συνυφασμένη με τις κρίσεις άσθματος. Οι βρογχικοί αυλοί φράσσονται από βλέννη με αποτέλεσμα βήχα και απόφραξη από την κόλλα του γάλακτος καζεΐνη.
• ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ από την ευαισθησία στο γάλα: Χρόνια κόπωση, Πονοκέφαλοι, Μυοσκελετικοί πόνοι, Υπερκινητικότητα, Ούρηση στον ύπνο, Επιδείνωση αλλεργιών, άσθμα.
• Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ συνδέεται με την κατανάλωση γάλακτος : Αλλεργίες, έλλειψη σιδήρου, αναιμία, νοητική καθυστέρηση, πρόωρη αρτηριοσκλήρυνση, νεανικός διαβήτης, ακμή, ρευματοειδής αρθρίτιδα, οδοντική φθορά, φλεγμονώδεις παθήσεις.
• Η οστεοπόρωση δεν είναι πρόβλημα έλλειψης ασβεστίου. Η οστεοπόρωση είναι αποτέλεσμα της απώλειας του ασβεστίου, όπου οι μαζικές πρωτεΐνες του γάλακτος προκαλούν διαταραχή στο ΡΗ του αίματος, μετατρέποντας αυτό σε όξινο και αναγκάζουν το ασβέστιο των οστών να μπει στο αίμα για να φέρει σε ισορροπία το ΡΗ με αποτέλεσμα το 50% του ασβεστίου να αποβάλλεται με την ούρηση.
• Η βιταμίνη D του γάλακτος καταστρέφεται από την παστερίωση
• Η παστερίωση καταστρέφει όλα τα ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της φωσφατάσης, που είναι απαραίτητη για την αφομοίωση του ασβεστίου, των μετάλλων και των βιταμινών. Κατά την παστερίωση, το γάλα θερμαίνεται στους 115 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας το οργανικό ασβέστιο αδιάλυτο και ως εκ τούτου πολύ δύσκολο να χωνευτεί. Για να σκοτωθούν οι τυφοειδείς βάκιλοι, η coli, η φυματίωση και ο κυματοειδής πυρετός απαιτούνται θερμοκρασίες από 190 ως 230 βαθμούς Κελσίου. Η παστερίωση σκοτώνει μερικά ευεργετικά βακτήρια που διατηρούν τα βλαβερά βακτήρια σε έλεγχο. Μέσα σε 24 με 48 ώρες μετά την παστερίωση, η ποσότητα των βλαβερών βακτηρίων διπλασιάζεται.
• Το αγελαδινό γάλα έχει διπλάσια πρωτεΐνη από το μητρικό, γιαυτό ένα μοσχαράκι διπλασιάζει το βάρος του πολύ γρήγορα. Μωρά μοσχαράκια που ήπιαν παστεριωμένο γάλα πέθαναν μέσα σε 30 ημέρες.
• Το ομογενοποιημένο αγελαδινό γάλα δεν δημιουργεί κρέμα στην επιφάνειά του. Αν πιούμε ωμό αγελαδινό γάλα, το ένζυμο ξανθινοξειδάση χωνεύεται στο στομάχι πιο εύκολα. Αν το γάλα ομογενοποιηθεί, σφαιρίδια λίπους από την κρέμα εγκλωβίζουν το ένζυμο, έτσι περνά άπεπτο στο αίμα, προσκολλάται στα αρτηριακά τοιχώματα και γίνεται τραχύ. Το σώμα αποκαθιστά αυτές τις εκδορές με χοληστερίνη. Το ένζυμο ξανθινοξειδάση είναι μια σημαντική αιτία για καρδιακά νοσήματα
• Απαλλάξτε τη διατροφή σας από το γάλα και να είστε σίγουροι ότι όλες οι απαιτήσεις σας σε ασβέστιο θα συνεχίσουν να ικανοποιούνται
• Ρώτα τον γιατρό : Γιατρέ πρέπει να πίνω γάλα; Τι έμαθε στην ιατρική σχολή σχετικά με το γάλα για να σου απαντήσει; Τίποτε
• Δεν κάνατε ποτέ συσχέτιση μεταξύ γάλακτος και καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων και δεκάδων άλλων ασθενειών. Έπινες γάλα μέχρι σήμερα; Από τώρα και μετά θα το κόψεις
• Το γάλα με ζάχαρη (πουτίγκες, γλυκίσματα, καραμέλες, κρέμες, ζαχαροπλαστική) υφίστανται ζύμωση στο στομάχι και προκαλούν αρρώστιες στην υγεία
• Επειδή οι ασθένειες των ζώων αυξάνονται επικίνδυνα, θα έρθει η ώρα που η κατανάλωση γάλακτος και αυγών δεν θα είναι ασφαλής για κανέναν
• Ακμή : Η θεραπεία είναι απλούστατη : Κόψτε το γάλα παντού
• Αλλεργίες :Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η κύρια αιτία διατροφικών αλλεργιών
• Αλτσχάιμερ : Το γάλα και τα προϊόντα του ευθύνονται για την αρρώστια
• Αναιμία :Έλλειψη σιδήρου. Η κατανάλωση γάλακτος έχει ενοχοποιηθεί. Θεραπεία αποκλεισμός του γάλακτος
• Βακτήρια : Λιμώξεις (γρίπη) Κόψτε το γάλα. Μια σταγόνα ξινισμένου γάλακτος περιέχει 50 εκατομμύρια βακτήρια
• Απόφραξη ρινική : Το γάλα προκαλεί βλέννες και φλέματα από την καζεΐνη
• Αρθρίτιδα : Μετά την αποφυγή γαλακτοκομικών και κρέατος σε τρεις βδομάδες οι πόνοι εξαφανίστηκαν
• Διαβήτης : Η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος είναι υπεύθυνη για την παθογένεση του σακχαρώδους διαβήτη. Αιτία του Διαβήτη τύπου 1 είναι το γάλα. Ο διαβητικός εύκολα γίνεται καρδιακός και καρκίνος
• Έλλειψη σιδήρου : Το αγελαδινό γάλα προκαλεί απώλεια αίματος από την εντερική οδό, που μειώνει τα αποθέματα σιδήρου του σώματος. Η απώλεια του αίματος είναι μια αντίδραση στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος
• Νόσος του Crohn : Η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος και παγωτού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βάλετε θηλυκές ορμόνες στο ανθρώπινο σώμα
• Καρδιακές παθήσεις : Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ο κύριος συντελεστής των καρδιακών παθήσεων, μετά η ζάχαρη, οι ζωικές πρωτεΐνες και τα ζωικά λίπη
• Καρκίνος του μαστού : Η αυξητική ορμόνη IGF-I είναι το κλειδί της αύξησης των καρκινικών κυττάρων του μαστού
• Καρκίνος ωοθηκών: Η μήτρα, οι ωοθήκες (στειρότητα) και το στήθος είναι όργανα ευαίσθητα στις ορμόνες. Οι γυναίκες που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα τακτικά, έχουν τριπλάσιο κίνδυνο καρκίνου στη μήτρα, ωοθήκες (στειρότητα), στήθος
• Κοινά κρυολογήματα : βήχας, μπούκωμα, βουλωμένη μύτη, δύσπνοια, άσθμα, φτέρνισμα προκαλούνται από τις γαλακτικές πρωτεΐνες
• Λίπος : Τα γαλακτικά λιπαρά αυξάνουν την χοληστερόλη
• Νόσος των τρελών αγελάδων (Βοοειδής σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια) : Το γάλα της αγελάδας και το τυρί είναι η πηγή
• Ρευματοειδή αρθρίτιδα : Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το τροφικό αλλεργιογόνο και η αιτία πρόκλησης της νόσου
• Σκλήρυνση κατά πλάκας: Διατροφή που βασίζεται στα γαλακτοκομικά συσχετίζεται με την νόσο
• Φυματίωση : Μεταδίδεται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα (μολυσμένο αγελαδινό γάλα)
• Ωτίτιδες : Το αγελαδινό γάλα συνδέεται με υποτροπιάζουσες ωτίτιδες
• Το γάλα είναι όντως ένα θανατηφόρο δηλητήριο
• Το τυρί έχει 3πλάσια βακτηρίδια από το γάλα, το κασέρι 5πλάσια και η κεφαλογραβιέρα 7πλάσια
• Η λακτόζη του γάλακτος προκαλεί καταρράκτη στα μάτια και στείρωση ανδρών και γυναικών
• Στα παιδιά η φαρυγγίτιδα και η λαρυγγίτιδα προκαλείται από το γάλα
• Το θυμόσαστε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ με σήμα την ολλανδέζα, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων; Στη μέση και λίγο προς τα κάτω υπήρχε μία εικόνα με μία ολλανδέζα η οποία θήλαζε ένα μωρό. Τώρα η εικόνα έχει αλλάξει και η ολλανδέζα δεν θηλάζει πια ένα μωρό αλλά κρατάει στην αγκαλιά της μία ανθοδέσμη από τουλίπες. Γιατί η νεαρά Ολλανδέζα (της ετικέτας του) ανασκουμπώθηκε αιφνιδίως, στερώντας µας έτσι τη θέα του υπέροχου μητρικού στήθους της. … Ή, ποιοι ακριβώς λόγοι εξανάγκασαν την Fries/and Frico Domo-Holland (την παραγωγό εταιρεία, δηλαδή) σε αυτή την αναδρομική … κρίση σεμνοτυφίας; Ο λόγος είναι απλός. Δεν γουστάρουν να πατρονάρουν τον θηλασμό από την στιγμή που έχουν πάρα πολλά προϊόντα για αντικατάσταση του. Οι καιροί αλλάζουν και όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Έτσι αντικατέστησαν το..μωρό με..τουλίπες
• Το στήθος της μητέρας δίνει το ζωτικής σημασίας πρωτόγαλα για το βρέφος
• Παιδιά που θηλάζουν έχουν διανοητικό πλεονέκτημα.
• Το παιδί σας δεν χρειάζεται ειδικό παιδίατρο. Χορτοφαγική διατροφή χρειάζεται χωρίς γάλα, κρέας, ψάρια, τυριά..
• «Τα παιδιά που παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου, κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες αγελαδινού γάλακτος. Η πρόσληψη αγελαδινού γάλακτος είναι σημαντικά υψηλότερη σε παιδιά με έλλειψη σιδήρου
• Το αγελαδινό γάλα δεν είναι καλή πηγή σιδήρου για μωρά και δεν συνιστάται για τα βρέφη κάτω του ενός έτους. Ο σίδηρος από το μητρικό γάλα απορροφάται πιο εύκολα
• Η ζωική πρωτεΐνη που παίρνουμε από το κρέας και από το γάλα και τα παράγωγα του, επιταχύνει την διαίρεση των καρκινικών κυττάρων
• Το κρέας και το γάλα είναι οι δύο περισσότερο μολυσμένες και άρρωστες τροφές
• Πρώτη αιτία αλλεργιών είναι τα γαλακτοκομικά
• Οι πέτρες στα νεφρά προκαλούνται από το γάλα
• Το Νο 1 καρκινογόνο είναι η ζωική πρωτεΐνη του γάλατος
• Τα γαλακτοκομικά προϊόντα σχηματίζουν βλέννα, που καλύπτει τις πεπτικές και αναπνευστικές οδούς
• Ο περισσότερος κόσμος είναι δυσανεκτικός στη λακτόζη. Οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε τη δυνατότητα να πέπτουμε εντελώς τη λακτόζη στην ηλικία των 4 ετών. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί που καταναλώνουν γάλα έχουν διάρροια, αέρια, στομαχικές κράμπες, εντερικές φλεγμονές και τοξικότητα
• Περισσότερο από το 20% των αγελάδων φέρουν ιούς λευχαιμίας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι ιοί να μεταδίδονται στους ανθρώπους.
• Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυο πιο κοινές μορφές καρκίνου είναι του στήθους και του προστάτη και συσχετίζονται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.
• Έρευνες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση νεανικού διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά συνδέεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων
• Η Καζεΐνη που περιέχεται στο αγελαδινό γάλα είναι 300% περισσότερη απ' αυτήν του μητρικού γάλακτος. Η Καζεΐνη είναι ένα παράγωγο του γάλακτος που χρησιμοποιείται ως μια από τις ισχυρότερες κόλλες συγκόλλησης ξύλων. (Atlacol)
• Η καζεΐνη, πρωτεΐνη του γάλακτος είναι μια συνήθης αιτία των τροφικών αλλεργιών. Η καζεΐνη χρειάζεται το ένζυμο ρεννίνη για να διασπαστεί, αλλά η ρεννίνη δεν υπάρχει στους ανθρώπους μετά την ηλικία των τεσσάρων. Η καζεΐνη καλύπτει το πεπτικό σύστημα, οδηγώντας σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου, δυσαπορρόφηση και δυσκοιλιότητα. Η καζεΐνη σχηματίζει πολλή βλέννα, εξαιτίας της βακτηριακής της διάσπασης (σήψη), της αλλεργικής μας ανταπόκρισης και της κολλοειδούς φύσης της
• Η Βοδινή Αυξητική Ορμόνη (BGH), που ονομάζεται και σωματοτροπίνη (BST), διεγείρει την παραγωγή γάλακτος στο ζώο. Σήμερα παράγεται συνθετική BGH / BST που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής γάλακτος πάνω από το 25% στο ζώο
• Παλιά οι αγελάδες στη γαλακτοπαραγωγή ζούσαν 25 χρόνια. Τώρα ελάχιστες φτάνουν στα 4 χρόνια λόγω της BGH που τους χορηγείται
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου