Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Αποχυμωτές, υγιεινή διατροφή και δημοφιλείς χυμοί



ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΧΥΜΟΙ. Οι βιταμίνες τους και τα περιεχόμενα τους σε μεταλλικά στοιχεία και το πώς να κάνετε την αποχύμωση. Έχουμε κάνει μια λίστα μερικών από τα πιό γνωστά φρούτα και λαχανικά για αποχύμωση Οι βιταμίνες τους και τα περιεχόμενα τους σε μεταλλικά στοιχεία και το πώς να κάνετε την αποχύμωση. Έχουμε κάνει μια λίστα μερικών από τα πιό γνωστά φρούτα και λαχανικά για αποχύμωση. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε και λαχανικά τα οποία δεν έχουμε στην λίστα. Σε αυτή την περίπτωση σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε τις παρακάτω οδηγίες για παρόμοια φρούτα ή λαχανικά για το συγκεκριμένο φρούτο ή λαχανικό.

ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΟΤΟΥ: Α B C ΚΑΙ G. Ποτάσσιο, σίδηρος, μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, νάτριο, πυρίτιο και ιώδιο. Ο χυμός καρότου είναι ο αγαπημένος πολλών και μπορεί να αναμειχθεί σχεδόν με κάθε άλλο χυμό για να δημιουργηθεί ένα νόστιμο μείγμα. Τα καρότα θα πρέπει να αποφλοιωθούν με μια πλαστική βούρτσα. Μην βγάζετε τη φλούδα ή κόβετε σε μικρά κομμάτια. Αφήστε τα καρότα ολόκληρα και κόψτε τα μόνο αν είναι πολύ μεγάλα για να χωρέσουν στην χοάνη τροφοδοσίας. Για την καλύτερη εξαγωγή χυμού τα καρότα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου απ’ ότι κρύα για να αποχυμωθούν. Ο χυμός καρότου θα πρέπει να καταναλώνεται όσο πιο γρήγορα αφού φτιαχτεί, αλλά μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για να χρησιμοποιηθεί την ίδια μέρα. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού ή πορτοκαλιού ο χυμός καρότου θα κρατήσει το χρώμα του περισσότερο.

ΧΥΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΥ: A B C G ΚΑΙ U. Χλώριο, ασβέστιο, νάτριο και σίδηρος. Αφού πλύνετε το λάχανο το κόβετε σε κομμάτια ώστε να χωρέσει στον αποχυμωτή.

ΧΥΜΟΣ ΣΕΛΙΝΟΥ: A B E ΚΑΙ C. Ποτάσσιο, ασβέστιο, και θείο. Ξεχωρίστε τα στελέχη και σπρώχτε τα στην χοάνη τροφοδοσίας με την άκρη με τα φύλλα πρώτα.

ΧΥΜΟΣ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ: A B C ΚΑΙ G. Νάτριο, σίδηρος, ασβέστιο, ποτάσσιο και χλώριο. Πλύντε τα σχολαστικά και κόφτε τα σε κομμάτια που χωράνε στην χοάνη τροφοδοσίας.

ΧΥΜΟΣ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ: B C ΚΑΙ B2. Ποτάσσιο, ασβέστιο, νάτριο, θείο και χλώριο. Πλύντε τα σχολαστικά. Κόψτε τα αγγούρια στα τέσσερα κατά μήκος και χρησιμοποιήστε μια αργή, συνεχόμενη ομοιόμορφη κίνηση για να τροφοδοτήσετε. Εάν επιθυμείτε βγάλτε τη φλούδα.

ΧΥΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΦΥΛΛΑ: Μαιντανός, μαρούλι, σπανάκι, τα φύλλα γογγυλιών, πικραλίδας, νεροκαρδάμου, κλπ. Πλύντε τα σχολαστικά, μετά τυλίξτε τα σε μια στεγνή πετσέτα και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι τα φύλλα να γίνουν τραγανά. Όταν είναι έτοιμα προς αποχύμωση, τσακίστε τα και τυλίχτε τα σε μια μικρή μπάλα και χρησιμοποιήστε το ειδικό εργαλείο για να τα σπρώξετε μέσα στην χοάνη τροφοδοσίας. Θα πρέπει να αποχυμώνετε πρώτα τα λαχανικά με φύλλα όταν φτιάχνετε ένα συνδυασμό χυμών με πιό πυκνά προιόντα.

ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ: A B1 B2 ΚΑΙ C. Μαγνήσιο, σίδηρος, πυρίτιο, ποτάσιο, φώσφορος, νάτριο, ασβέστιο, θείο και χλώριο. Πλύντε τα σχολαστικά. Δεν είναι απαραίτητο να ξεφλουδίσετε ή να βγάλετε την καρδιά του μήλου, αλλά σας συνιστούμε να απομακρύνετε το κοτσάνι. Κόψτε το σε κομμάτια που ταιριάζουν στην χοάνη τροφοδοσίας. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε σκληρά, συμπαγή μήλα.

Σημείωση: είναι δύσκολο να αποχυμωθούν πολύ μαλακά φρούτα και λαχανικά όπως τομάτες, ροδάκινα και σταφύλια. Πάντως θα πρέπει να τα αποχυμώνετε κατ’ εναλλαγή με πιό σκληρά φρούτα και λαχανικά. Θα πρέπει να προσέχετε στην επιλογή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε σταφύλια χωρίς κουκούτσια και βγάλτε την φλούδα από τα ροδάκινα και τις τομάτες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΧΥΜΩΝ. Όλοι απολαμβάνουν τους χυμούς στην πιό φρέσκια φυσική μορφή τους, όπως έχουν αποχυμωθεί από τον αποχυμωτή της Waring. Εάν αυτό δεν σας ελκύει μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς χυμούς σε αναλογίες που ταιριάζουν στο γούστο σας. Κάνετε πειραματισμούς με διαφορετικούς συνδυασμούς για να ανακαλύψετε τον κατάλληλο συνδυασμό για κάθε μέλος της οικογένειας σας. Τα κοκταίηλ λαχανικών και φρούτων μπορείτε να τα απολαύσετε κάθε στιγμή. Τίποτα δεν υπερβαίνει αυτά τα νόστιμα, θρεπτικά ποτά που παράγουν γρήγορη ενέργεια.

Παρακάτω είναι μερικοί νόστιμοι συνδυασμοί χυμών που μπορεί να θελήσετε να δοκιμάσετε:

5oz χυμό καρότου με 3 oz χυμό σέλινου. Για καλύτερη γεύση επεξεργαστείτε μια μικρή ποσότητα τζίντζερ (διαμέτρου ½’’ ή μήκους ½’’) ή προσθέστε μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού.
4oz χυμό καρότου με 4oz χυμό μήλου.
6oz χυμό καρότου με 2oz χυμό λάχανου.
5oz χυμό σέλινου με 3oz χυμό μήλου.
5oz χυμό καρότου με 2oz χυμό αγγουριού και 1oz χυμό παντζαριού.
4oz χυμό καρότου με 3oz χυμό σέλινου και 1oz χυμό μαιντανού (ή οποιοδήποτε άλλο χυμό πράσινου λαχανικού με φύλλα).
4oz χυμό μήλου με 3oz χυμό καρότου και 1oz χυμό από σπανάκι.
2oz χυμό καρότου με 4oz χυμό μήλου και 2oz χυμό από λάχανο.
7oz χυμό από σέλινο με 1oz χυμό από λεμόνι.
4oz χυμό μήλου με 4oz χυμό πορτοκαλιού.
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΤΟΥ. Mε τον αποχυμωτή τίποτα δεν πετάτε. Ο εναπομείναν πολτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γεύση σε σούπες, βραστά, ψωμί, κέηκ, σαλάτες και ζελέ. Πολλοί άνθρωποι επίσης χρησιμοποιούν τον πολτό ως λίπασμα για τους κήπους, τους θάμνους, τα λουλούδια, τα φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: