Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Πως να παραμείνετε για πάντα νέοι



Όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν αποσπάσματα από το βιβλίο “Με τη δύναμη του υποσυνείδητου νιώστε υγεία και ευεξία” Εκδόσεις Διόπτρα το οποίο έχει γράψει ο ψυχολόγος, χημικός αλλά και ιερέας Dr Joseph Murphy ο οποίο έχει γράψει ένα από τα μεγαλύτερα best seller βιβλία αυτοβοήθειας “Η Δύναμη του Υποσυνείδητου” Ο Dr Murphy πιστεύει ότι το κλειδί της αιώνιας νεότητας κρύβεται στο νου και στον τρόπο σκέψης. Απολαύστε το όμορφο ταξίδι που προσφέρει ο συγγραφέας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
————-
Ούτε καν φανταζόμαστε πόσο περιοριζόμαστε από τις πεποιθήσεις μας. Αγνοούμε τη δύναμη με την οποία επηρεάζουν τη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι μειώνουν τη διάρκεια της ζωής τους κατά πολλά χρόνια, εξαιτίας των βαθιά ριζωμένων πεποιθήσεων τους ότι είναι αδύνατον να ζήσουν έπειτα από κάποια ηλικία. Αυτό το όριο ίσως να είναι η ηλικία στην οποία πέθαναν οι γονείς τους. Συχνά ακούμε: «Δεν περιμένω να ζήσω και πολύ -οι γονείς μου πέθαναν νέοι».
Πρόσφατα, στη Νέα Υόρκη, ένας υγιέστατος άντρας είπε στα μέλη της οικογενείας του ότι θα πέθαινε στα επόμενα γενέθλια του. Το πρωί ανήμερα των γενεθλίων του, τα μέλη της οικογενείας του αναστατώθηκαν ακούγοντας την άρνηση του να πάει στη δουλειά του, με την αιτιολογία ότι θα πέθαινε σίγουρα πριν από τα μεσάνυχτα. Τότε, τα μέλη της οικογενείας του κάλεσαν το γιατρό. Αυτός εξέτασε τον άντρα και είπε πως έχαιρε άκρας υγείας. Όμως ο άντρας αρνιόταν να φάει, αποδυναμωνόταν ολοένα και περισσότερο καθώς η μέρα περνούσε και, πραγματικά, πέθανε πριν από τα μεσάνυχτα. Πίστευε ότι θα πέθαινε τόσο ακράδαντα ώστε τελικά αυτή η πεποίθηση του κατέστειλε πλήρως τις ζωτικές διεργασίες του οργανισμού του.
Τώρα, αν η πεποίθηση αυτού του άντρα άλλαζε από κάποιον που είχε επιρροή πάνω του, ή αν πίστευε ότι θα ζούσε μέχρι τα βαθιά γεράματα, προφανώς θα είχε ζήσει πολλά χρόνια ακόμη.
Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας, μέσω της εκπαίδευσης που λάβατε ή εξαιτίας των απόψεων των μαζών, ότι γύρω στα 50 σας, τα σημάδια της γήρανσης θα είναι εμφανή πάνω σας, τότε στα 60 ο νους σας θα έχει αποδιοργανωθεί και θα έχετε πάψει να ενδιαφέρεστε για τη ζωή. Αν πιστεύετε ότι μετά τη σύνταξη θα είστε άχρηστος στην κοινωνία, δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που θα μπορέσει να αποτρέψει την τάχιστη εκφύλιση του οργανισμού σας.
Η σκέψη είναι αυτή που κινεί τα νήματα. Αν πιστεύετε ότι θα γεράσετε, αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα. Αν πιστεύετε ότι θα παραμείνετε νέοι, ότι θα είστε για πάντα χρήσιμοι στην κοινωνία, το σώμα σας θα ανταποκριθεί ανάλογα. Η γήρανση αρχίζει στο νου. Η εκδήλωση των σημαδιών της γήρανσης είναι προϊόν παλαιών, βαθιά ριζωμένων ιδεών. Βλέπουμε τους συνομηλίκους μας να αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια εκφύλισης και πιστεύουμε ότι είναι ώρα να αρχίσουμε να τα εμφανίζουμε και εμείς. Τελικά, όντως εμφανίζουμε και εμείς σημάδια γήρανσης, αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. Βέβαια, αυτό είναι αναπόφευκτο μόνο εξαιτίας των βαθιά ριζωμένων πεποιθήσεων μας.
Αν αρνηθούμε να γεράσουμε, αν επιμείνουμε στη νοοτροπία της νεανικότητας, τα σημάδια της γήρανσης θα μείνουν μακριά μας.
Το ελιξίριο της νιότης βρίσκεται μέσα στο νου μας. Δεν μπορούμε να είμαστε νέοι μόνο και μόνο φροντίζοντας την εξωτερική μας εμφάνιση. Πρώτα πρέπει να απαλλαγούμε από τη σκέψη της γήρανσης. Όσο τρέφουμε αυτή τη σκέψη, τα καλλυντικά και τα νεανικά ρούχα θα βελτιώνουν ελάχιστα την εμφάνιση μας. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει να ξεριζώσουμε από μέσα μας τις σκέψεις που παρήγαγαν τη γήρανση.
Αν εμπεδώσουμε τη νοοτροπία της νεανικότητας, ώστε να νιώθουμε πάντα νέοι, έχουμε ήδη κερδίσει τη μισή μάχη ενάντια στη γήρανση. Να είστε βέβαιοι πως αυτό που νιώθετε για την ηλικία σας, θα εκφραστεί στο σώμα σας.
Αν θέλουμε να παρατείνουμε τη νιότη μας, πρέπει να νιώθουμε νέοι, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Το σώμα εκδηλώνει τις συνήθεις σκέψεις μας. Τίποτα στον κόσμο δεν θα μας χαρίσει νεανική εμφάνιση, αν εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι γερνάμε.
Τίποτα δεν καθυστερεί τη γήρανση πιο αποτελεσματικά από τις αισιόδοξες, ελπιδοφόρες σκέψεις της νιότης, από τα νεανικά όνειρα και ιδανικά, από όλες τις αρετές που συνδέονται με τη νιότη.
Το πρόβλημα μας είναι ότι ο νους μας γερνά πρόωρα. Οι αντίξοες συνθήκες της σύγχρονης ζωής σκληραίνουν τον εγκέφαλο και τα νευρικά κύτταρα, τα οποία θα έπρεπε να είναι σφριγηλά και ελαστικά. Η καθημερινή ρουτίνα διαταράσσει τις λεπτές ισορροπίες του νου και την ευαισθησία μας απέναντι στη ζωή.
Μερικοί άνθρωποι παίρνουν τη ζωή πολύ σοβαρά. Πιστεύουν ότι όλα εξαρτώνται από τις προσπάθειες τους, είναι μονίμως αγχωμένοι και το πρόσωπο τους είναι συνοφρυωμένο. Αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζουν ρυτίδες πρόωρα. Οι ιστοί τους σκληραίνουν, ακολουθώντας τα μοτίβα των σκέψεων τους.
Ο αυταρχισμός επίσης προκαλεί πρόωρη γήρανση, αφού προάγει μοτίβα άκαμπτα, αρτηριοσκληρωτικά και αφύσικα.
Όσοι βιώνουν την όμορφη πλευρά της ζωής και καλλιεργούν τη νηφαλιότητα, δεν γερνούν τόσο γρήγορα όσο οι απαισιόδοξοι.
Πολλοί άνθρωποι γερνούν πρόωρα επειδή σταματούν να εξελίσσονται. Είναι λυπηρό ότι εκατομμύρια άνθρωποι φαίνεται να παύουν να είναι δεκτικοί απέναντι σε νέες ιδέες μετά τη μέση ηλικία. Πολλοί πέφτουν σε διανοητικό τέλμα μετά τα 40 ή τα 50 τους.
Μην πιστεύετε ότι πρέπει να «μαζευτείτε», να σταματήσετε να εξελίσσεστε και να προοδεύετε, επειδή πέρασαν μερικά χρόνια. Ενστερνιζόμενοι αυτή τη συλλογιστική, ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες στην εκφύλιση. Ποτέ μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να χάσει τη νεανική νοοτροπία. Μη λέτε ποτέ ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι όπως το κάνατε στα νιάτα σας. Ζήστε τη ζωή όπως τη ζουν οι νέοι. Μη φοβάστε να ξαναγίνετε παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Φροντίστε το νου και τη ζωή σας, ώστε να μην εκφράζει τη γήρανση σε κανένα τομέα της. Μην ξεχνάτε, η παλιομοδίτικη νοοτροπία είναι αυτή που πυροδοτεί τις διαδικασίες της γήρανσης. Μη σταματάτε να εξελίσσεστε. Να ενδιαφέρεστε για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σας. Η διακοπή της εξέλιξης ισοδυναμεί με θάνατο!

Έχει αποδειχτεί πως η πεποίθηση ότι θα πεθάνουμε σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε συγκεκριμένη ηλικία, επαληθεύεται, αφού έχει προηγηθεί εκφύλιση πολλών λειτουργιών του οργανισμού.
Αν θέλετε να διατηρήσετε τη νεανικότητά σας, ξεχάστε τις δυσάρεστες εμπειρίες. Μια 80χρονη κυρία ρωτήθηκε πώς κατάφερνε να παραμένει τόσο νεανική. «Έχω μάθει να ξεχνώ τα δυσάρεστα πράγματα», απάντησε.
Αν δεν συνεχίσετε να εξελίσσεστε, αν δεν διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον σας για τα πράγματα αυτού του κόσμου, είναι αδύνατον να παραμείνετε νέοι. Είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν απομονωθούμε από τον κόσμο, θα μαραζώσουμε. Ένας νους αποκομμένος από τις τελευταίες εξελίξεις και τις αιώνιες αρχές, σύντομα παύει να εξελίσσεται.
Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να γεράσουμε πρόωρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να σκεφτόμαστε, να φοβόμαστε, να προσδοκάμε ότι γερνάμε και να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αν μάλιστα αρχίσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους συνομηλίκους μας που γέρασαν πρόωρα, θεωρώντας ότι πρέπει να συμβεί το ίδιο και σε εμάς η «επιτυχία» είναι εξασφαλισμένη!
Αν σκεφτόμαστε διαρκώς το «τέλος», αν κάνουμε σχέδια για το θάνατο μας, αν προετοιμαζόμαστε για τα χρόνια της ανημπόριας, είναι σαν να λέμε στον εαυτό μας ότι οι δυνάμεις μας φθίνουν, ότι η ζωή κυλά μέσα από τα δάχτυλα μας. Αυτή η νοοτροπία τελικά μας αποσυνδέει από την αρχή της ζωής, και το σώμα ανταποκρίνεται ανάλογα.
Η πεποίθηση πως οι δυνάμεις μας έχουν πάρει την κατιούσα, ότι αποδυναμωνόμαστε, ότι η ζωτικότητα μας χάνεται, ότι γερνάμε λόγω ηλικίας, έχει ολέθρια επίδραση στο νου και σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Τελικά, αυτές οι πεποιθήσεις εκφυλίζουν το χαρακτήρα μας.
Αυτό οφείλεται στο ότι δεν χρησιμοποιούμε τις αντιγηραντικές μας δυνάμεις. Οι αυτο-ανανεωτικές ενέργειες του σώματος καταστέλλονται από την πεποίθηση της γήρανσης και της ανημπόριας. Και τελικά, υποκύπτουμε στη νόσηση και την εκφύλιση.
Ο δρ Metchnikoff, από το Ινστιτούτο Παστέρ του Παρισιού, έλεγε ότι πρέπει να ζούμε τουλάχιστον 120 χρόνια. Από μόνοι μας μειώνουμε τη διάρκεια της ζωής μας εξαιτίας των πλανερών σκέψεων, των κακών συνηθειών και των πεποιθήσεων μας που αφορούν στη γήρανση.
Αν πιστεύετε ότι ο εγκέφαλος σας πρέπει να απολιθωθεί, ότι οι διανοητικές σας δυνάμεις πρέπει να σας εγκαταλείψουν όταν φτάσετε στα 50, προσβάλλετε τον Δημιουργό σας. Στα 50 σας, πρέπει να σφύζετε από νεανικότητά. Τι δουλειά έχουν τα σημάδια της γήρανσης με τη νιότη; Τι σχέση έχουν οι λευκές τρίχες και οι ρυτίδες με τη νιότη; Οι διανοητικές μας δυνάμεις πρέπει συνεχώς να ανθίζουν. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο νους αναγκαστικά εκφυλίζεται με το πέρασμα του χρόνου. Τα μόνα σημάδια που μαρτυρούν την πολύχρονη παρουσία σας σε αυτό τον πλανήτη, πρέπει να είναι η σοφία και το διανοητικό σας σθένος. Ένα άτομο που έχει ζήσει για πολλά χρόνια, πρέπει να εκδηλώνει δύναμη, κάλλος, μεγαλοπρέπεια, μεγαθυμία.
Ενόσω πιστεύετε πως είστε εξήντα, θα μοιάζετε με εξηντάρη. Αυτή η σκέψη θα εκδηλωθεί στο πρόσωπο και σε όλη σας την εμφάνιση. Αν είστε πεπεισμένοι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι θα φαίνεστε γέροι έπειτα από κάποια ηλικία, αυτό θα εκδηλωθεί στην έκφραση του προσώπου σας. Το σώμα είναι ο πίνακας ανακοινώσεων του νου.
Από την άλλη, αν έχετε μια νεανική εικόνα για τον εαυτό σας, προάγετε την ανάπλαση όλων σας των κυττάρων. Όσο για την εκφύλιση, ούτε καν θα σας πλησιάσει.
Αν θέλετε να παραμείνετε νέοι, να ξέρετε ότι πρέπει να αποβάλετε τις πεποιθήσεις σας περί γήρανσης. Ο μεγαλύτερος εχθρός για τη διατήρηση της νεανικότητας είναι η βαθμιαία απώλεια ενδιαφέροντος για τα δρώμενα και τη διασκέδαση. Όταν πάψετε να έχετε τις φιλοδοξίες των νέων, όταν αποφεύγετε την άθληση και το παιχνίδι με τα παιδιά, διακηρύσσετε πως είστε γέρος, πως έχετε αρχίσει να σκληραίνετε, πως έχετε χάσει τη νεανικότητά σας και τη χαρά της νιότης. Να συναναστρέφεστε νέους -αυτό συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση της νιότης.
Ένας ηλικιωμένος ρωτήθηκε πώς κατάφερνε να έχει τόσο νεανική εμφάνιση παρά την προχωρημένη ηλικία του. Απάντησε πως είχε διατελέσει γυμνασιάρχης πάνω από 30 χρόνια, ότι του άρεσε να μετέχει στη ζωή και στα αθλήματα των νέων, και ότι είχε τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες φιλοδοξίες με τους νέους. Είπε ότι αυτό τον είχε βοηθήσει να σκέφτεται νεανικά και προοδευτικά, κρατώντας μακριά τη γεροντική νοοτροπία. Όταν αυτός ο άντρας μιλά, η ηλικία του δεν εκφράζεται καθόλου στα λεγόμενα του, ούτε στις ιδέες του, και εκπέμπει αισιοδοξία. Είναι ανανεωτικό να κάθεσαι δίπλα του.
Για να μη γεράσει ο νους σας, πρέπει να είναι συνεχώς δραστήριος. Το γνωμικό «Να εξελίσσεσαι διαρκώς, ειδάλλως θα πεθάνεις», είναι ένα μότο που απαντάται σε όλο το σύμπαν.
Να πιστεύετε ακράδαντα ότι το φυσικό σας δικαίωμα είναι να παραμείνετε νέοι. Να λέτε διαρκώς στον εαυτό σας ότι δεν θα εμφανίσετε σημάδια γήρανσης, ότι ο Δημιουργός που έπλασε την ανθρωπότητα καθ’ εικόνα και ομοίωση Του, δεν μπορεί να θέλει να τη βλέπει να αποδυναμώνεται, και ότι η γήρανση είναι προϊόν εσφαλμένων σκέψεων.
Να λέτε συνεχώς: «Είμαι πάντα καλά, πάντα νέος. Μόνο οι σκέψεις μου έχουν τη δύναμη να με γεράσουν. Ο Δημιουργός θέλει να εξελίσσομαι διαρκώς. Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να παραιτηθεί από το φυσικό μου δικαίωμα, που είναι η νεανικότητα».
Μη δίνετε καμία σημασία σε όσους λένε «Γερνάς», «Η ηλικία σου φαίνεται». Απορρίψτε αυτές τις δηλώσεις. Πείτε στον εαυτό σας: «Η αρχή της Ζωής δεν γερνά. Η αλήθεια δεν γερνά. Είμαι η αρχή της Ζωής. Είμαι η Αλήθεια».
Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο σκεπτόμενοι τη γήρανση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθετε νέοι τη νύχτα, να αποδιώχνετε όλα τα σημάδια, τις πεποιθήσεις και τα αισθήματα της προχωρημένης ηλικίας και να απαλλάσσεστε από τις έγνοιες που αλλοιώνουν τον εγκέφαλο και το πρόσωπο σας. Η στενοχώρια σκληραίνει τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Αποκοιμηθείτε σκεπτόμενοι τα ιδανικά και τις επιθυμίες σας. Καθώς ο νους συνεχίζει να δουλεύει κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτά τα ιδανικά, οι επιθυμίες, γίνονται πιο αληθινά. Είναι γνωστό ότι οι αρνητικές σκέψεις πριν κοιμηθούμε σπέρνουν τον όλεθρο στον οργανισμό μας. Πριν αποκοιμηθείτε, παραδοθείτε μόνο σε αγνές, υψηλόφρονες σκέψεις.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις ξυπνάτε το πρωί, ειδικά εάν είστε μεσήλικος ή ηλικιωμένος, είναι να φαντάζεστε τις αρετές της νιότης. Πείτε στον εαυτό σας:
«Είμαι νέος, πάντα νέος, εύρωστος και εύθυμος. Δεν γερνάω, αφού ο αληθινός μου εαυτός είναι η Θεϊκή Αρχή -και η Θεϊκή Αρχή δεν γερνάει ποτέ. Μόνο οι αρνητικές μου σκέψεις μπορούν να με κάνουν να γεράσω».
Τρ σημαντικό είναι να εντυπώσουμε στο νου μας τα μοτίβα της νιότης, αντί αυτών της γήρανσης. Όπως ο γλύπτης υλοποιεί το έργο που έχει στο νου του, έτσι και οι διεργασίες του οργανισμού μας αναπαράγουν στο σώμα τα μοτίβα των σκέψεων μας.
Πρέπει να απαλλαγούμε από την ιδέα που είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας και πρεσβεύει ότι όσο περισσότερο ζούμε, όσο περισσότερες εμπειρίες έχουμε, όσο περισσότερη δουλειά κάνουμε, τόσο πιο γρήγορα φθειρόμαστε, γερνάμε και αχρηστευόμαστε. Πρέπει να μάθουμε ότι αυτά που κάνουμε δεν πρέπει να μας εξαντλούν, αλλά να αναπληρώνουν τη ζωτικότητα και τον ενθουσιασμό μας. Είναι φυσικός νόμος: η δράση αυξάνει τη δύναμη. Από πού, λοιπόν, προκύπτει η ιδέα ότι ο άνθρωπος πρέπει να φθείρεται δρώντας δυναμικά;
Η φύση μας έχει προικίσει με τη δύναμη της διαρκούς ανανέωσης της νιότης μας. Κανένα κύτταρο του σώματος μας δεν γερνά. Το σώμα μας ανανεώνεται συνεχώς. Τα πιο δραστήρια κύτταρα είναι και αυτά που ανανεώνονται συχνότερα. Κατά συνέπεια, η διαδικασία της γήρανσης είναι αφύσικη.
Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα ορισμένων μυών ανανεώνονται κάθε λίγες ημέρες ενώ άλλα κάθε μερικές εβδομάδες ή μήνες. Τα οστικά κύτταρα ανανεώνονται με πιο αργούς ρυθμούς, αλλά εκτιμάται ότι το 80 με 90 τοις εκατό όλων των κυττάρων ανανεώνονται κάθε 6 με 24 μήνες.
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η χημεία του σώματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νοοτροπία της νιότης. Κάθε δυ-σαρμονική σκέψη πυροδοτεί μια χημική αλλαγή στα κύτταρα, η οποία συνεπάγεται κυτταρική φθορά.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, αυτό που αποκαλούμε «ηλικία», αποτυπώνεται στα κύτταρα. Η αποτύπωση είναι οι σκέψεις μας. Αν οι σκέψεις μας είναι σκέψεις γήρανσης, αυτό αποτυπώνεται στα κύτταρα. Αν οι σκέψεις μας διέπονται από το πνεύμα της νεανι-κότητας, τα κύτταρα μας παραμένουν σφριγηλά. Με άλλα λόγια, οι διεργασίες που πυροδοτούν τη γήρανση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις σκέψεις μας. Μην ξεχνάτε ότι τα δισεκατομμύρια κύτταρα που απαρτίζουν το σώμα μας, επηρεάζονται από κάθε σκέψη που περνά από τον εγκέφαλο μας.
Το να βάζουμε πεπαλαιωμένες σκέψεις σε νέα κύτταρα είναι σαν να βάζουμε φρέσκο νερό σε παλιές φιάλες. Είναι ανούσιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι κύτταρα ηλικίας μόλις δύο ετών μοιάζουν για 50 ή 60 ετών, εξαιτίας των σκέψεων μας. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα οι πεπαλαιωμένες σκέψεις κάνουν τα κύτταρα να γερνούν.
Όλες οι δυσαρμονικές σκέψεις παρακωλύουν την ανάπλαση των κυττάρων μας. Επομένως, είναι σημαντικό να καλλιεργούμε συνήθειες που προάγουν την κυτταρική ανάπλαση.
Η σκληρότητα, ο εγωισμός, ο φόβος, οι επιβλαβείς συνήθειες επισπεύδουν τη γήρανση.
Η απαισιοδοξία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της νιότης. Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι γερνούν πρόωρα επειδή επικεντρώνονται στη «μαύρη» πλευρά της ζωής. Οι απαισιόδοξοι δεν προοδεύουν και έχουν λησμονήσει το πνεύμα της νιότης. Η οπισθοδρομική τους στάση κατακερματίζει τη νεανικότητά τους. Τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νιότης είναι η αισιοδοξία και η ευθυμία.
Ό,τι είναι αφύσικο προάγει τη γήρανση. Αν είμαστε εξημμένοι και θλιμμένοι, είναι αδύνατον να παραμείνουμε νέοι, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουμε. Οι νοητικές μας διεργασίες καθορίζουν την κατάσταση του οργανισμού μας, ανάλογα με τα μοτίβα που καλλιεργούμε.
Ο εγωισμός είναι αφύσικος και σκληραίνει τον εγκέφαλο και τα νευρικά κύτταρα. Έχουμε πλαστεί να είμαστε καλοσυνάτοι και χαρούμενοι. Η χαρά ευνοεί τη νεανικότητά. Ο εγωισμός εχθρεύε-ται τη χαρά, επειδή παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της ζωής -συγκεκριμένα, τη δικαιοσύνη. Ενστικτωδώς, όλοι καταδικάζουμε την εγωιστική συμπεριφορά, αφού νιώθουμε ότι αντιτίθεται στις αρχές του αληθινού μας εαυτού, στην υγεία και την αρμονία.
Πολλοί τρέμουν και μόνο με την ιδέα της τρίτης ηλικίας, θεωρώντας την τραγωδία. Αγνοούν ότι μπορεί να είναι μια περίοδος διαρκούς χαράς.
Πολλοί ευκατάστατοι δεν απολαμβάνουν τα πλούτη τους, επειδή φοβούνται ότι μπορεί να τα χάσουν ανά πάσα στιγμή.
Κάθε δυσαρμονική σκέψη κόβει χρόνια από τη ζωή. Ενόσω τρέφετε σκέψεις προσκόλλησης και φθόνου, τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να εμποδίσει την επίσπευση της γήρανσης. Ενόσω παρέχετε άσυλο σε αυτούς τους εχθρούς της νιότης, είναι αδύνατον να παραμείνετε νέοι. Οι νέες σκέψεις προάγουν την ανανέωση της ζωής. Τα στερεότυπα και οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο, επισπεύδει τη γήρανση.
Οποιαδήποτε σκέψη κυριαρχεί στο νου οποιαδήποτε στιγμή, έχει άμεση επίδραση στον οργανισμό μας. Οτιδήποτε σκεφτόμαστε καταγράφεται στο κύτταρο και εκδηλώνεται στο χαρακτήρα και στην έκφραση και εμφάνιση του ατόμου. Εάν οι σκέψεις σας αφορούν στην αιώνια νιότη και στην ανανέωση, οι διεργασίες της γήρανσης σταματούν. Όλος ο οργανισμός λειτουργεί βάσει της επικρατούσας σκέψης. Για παράδειγμα, όσοι είναι συνεχώς θλιμμένοι και καταδυναστεύονται από τις φοβίες τους, γερνούν πιο γρήγορα. Καμία φαρμακευτική ουσία στον κόσμο δεν μπορεί να προλάβει τη σκλήρυνση που συνεπάγεται η γήρανση. Ένα πράγμα μόνο μπορεί να την αντιστρέψει, και αυτό είναι η καλλιέργεια των σωστών σκέψεων. Η επίδραση του νου στο σώμα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Είναι νόμος απαράβατος.
Όλα τα κύτταρα φέρουν ένα μηχανισμό ο οποίος στηρίζει την υγεία και την ακεραιότητα τους, και μπορεί να λειτουργήσει στο έπακρο αν τον ενισχύσουμε με τις σκέψεις μας. Αυτή η δυνητική δύναμη των κυττάρων μπορεί να ενισχυθεί από τις σωστές σκέψεις και συνήθειες, επιβραδύνοντας τις διεργασίες της γήρανσης. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος ενεργοποίησης αυτής της δύναμης, είναι να είμαστε πάντα χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Ενόσω ο νους είναι στραμμένος στη φωτεινή πλευρά της ζωής, καμία σκιά δεν μπορεί να τον πλησιάσει.
Να λέτε συνεχώς στον εαυτό σας: «Εάν η φύση ανανεώνει το σώμα μου κάθε λίγους μήνες, εάν τα δισεκατομμύρια κύτταρα του σώματος μου ανανεώνονται διαρκώς, εάν τα γηραιότερα κύτταρα είναι το πολύ δύο ετών, τότε γιατί να φαίνονται σαν να είναι 60 ή 75 ετών;». Ένα κύτταρο ηλικίας δύο ετών δεν μπορεί να έχει εμφάνιση κυττάρου 75 ετών. Ωστόσο, ξέρουμε πώς οι πεποιθήσεις μας περί γήρανσης το κάνουν να συμβαίνει. Αν το σώμα είναι πάντα νέο, θα πρέπει και να δείχνει πάντα νέο. Και θα είχε πάντα νεανική εμφάνιση, αν δεν το επιβαρύναμε με τις σφαλερές μας πεποιθήσεις. Έχουμε ταλέντο στο να γερνάμε τα κύτταρα μας. Εντούτοις, είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσουμε τη σκέψη της γήρανσης με τη σκέψη της νιότης.
Αν θέλετε να μείνετε νέοι, πρέπει να μάθετε τα μυστικά της αυ-το-ανανέωσης. Οι σκέψεις φθόνου, η υπέρμετρη σοβαρότητα, η νοητική σύγχυση, το στρες, η θλίψη, η ζήλια και η λαγνεία μειώνουν τη διάρκεια της ζωής.
Καλλιεργήστε την πίστη στην αθάνατη Αρχή της υγείας των κυττάρων σας. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ ανανεωτικό. Όλοι ξέρουμε ότι μέσα μας υπάρχει κάτι που δεν αρρωσταίνει ποτέ και δεν πεθαίνει ποτέ, το οποίο μας συνδέει με το Θείο. Ο διαλογισμός σε αυτή τη μεγάλη αλήθεια έχει θαυμαστή θεραπευτική επίδραση.
Ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να ανανεώνονται συνεχώς. Δεν δείχνουν να κουράζονται, και αυτό οφείλεται στο ότι ανανεώνουν το νου τους διαρκώς. Για να προλάβουμε τη γήρανση, πρέπει να έχουμε ζωντανή μπροστά μας την εικόνα της νιότης, σε όλο της το μεγαλείο. Για να φαινόμαστε νέοι, πρέπει να νιώθουμε νέοι.
Παρότι δεν το συνειδητοποιούν, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πεποιθήσεις τους περί γήρανσης σαν σμίλη που βαθαίνει τις ρυτίδες. Οι πεποιθήσεις τους γερνάνε τα κύτταρα τους που έχουν ηλικία λίγων μηνών, κάνοντας τα να φαίνονται 40, 50 ή 60 ετών.
Ποτέ μη σκέφτεστε ότι γερνάτε. Αν νιώθετε ότι γερνάτε, μην παύετε να λέτε: «Είμαι νέος, αφού τα κύτταρα μου ανανεώνονται συνεχώς. Η ζωή μου ανανεώνεται διαρκώς από την Άπειρη Πηγή της Ζωής. Ανανεώνομαι κάθε πρωί και κάθε απόγευμα, επειδή ζω, κινούμαι και έχω ταυτίσει την ύπαρξη μου με Εκείνον, που είναι η Πηγή της ζωής μου». Όποτε μπορείτε, να το λέτε και φωναχτά.
Φροντίστε να κρατήσετε ζωντανή αυτή την εικόνα της διαρκούς ανανέωσης, ώστε να νιώσετε την απόλαυση της νεανικής ανάπλασης σε όλο τον οργανισμό σας. Μην κρατάτε στο νου σας σκέψεις γήρανσης. Αν πιστεύετε ότι γερνάτε, αν περπατάτε, μιλάτε, ντύνεστε και φέρεστε σαν ηλικιωμένος, αυτό θα εκδηλωθεί στις εκφράσεις, το πρόσωπο, τη συμπεριφορά και στο σώμα σας.
Να διαλογίζεστε στην αλήθεια ότι ο αληθινός σας εαυτός δεν γερνάει ποτέ, αφού είναι ένα με τη Θεϊκή Αρχή. Να φαντάζεστε ότι τα κύτταρα του σώματος σας αναπλάθονται συνεχώς. Να διαλογίζεστε διαρκώς στην εικόνα της ανανέωσης, και οι πεποιθήσεις σας περί γήρανσης θα ξεφτίσουν.
Οι σκέψεις της νεανικότητας θα εκτοπίσουν τις σκέψεις της γήρανσης. Αν πραγματικά νιώσετε ότι όλα σας τα κύτταρα αναπλάθονται διαρκώς, το σώμα σας θα παραμείνει νεανικό.
Η καλλιέργεια των υψηλοφρόνων ιδανικών διατηρεί τη νιότη. Το πνεύμα δεν γερνάει αν συνεχώς αναζητούμε υψηλότερα, ευγενέστερα ιδανικά. Οτιδήποτε μας εξελίσσει, συμβάλλει και στη διατήρηση της νιότης. Η γήρανση της ψυχής είναι αυτή που επιφέρει τη γήρανση του σώματος.
Η ζωή πρέπει να είναι μια διαρκής χαρά. Η νιότη είναι συνώνυμο της χαράς. Αν δεν απολαμβάνουμε τη ζωή, αν δεν νιώθουμε πως είναι απόλαυση να είμαστε ζωντανοί, αν δεν θεωρούμε πως είναι μεγάλο προνόμιο η δουλειά που επιτελούμε σε αυτό τον κόσμο, είναι βέβαιο ότι θα γεράσουμε πρόωρα.
Να έχετε πάντα θετική στάση. Να ζείτε σύμφωνα με τα ιδανικά σας, και οι διεργασίες της γήρανσης δεν θα σας αγγίξουν. Τα ιδανικά μας είναι αυτά που μας διατηρούν νέους. Συνήθως, συνδέουμε τη γήρανση με την αποδυνάμωση, την εκφύλιση, τη νόσηση. Η λέξη «γήρανση» δεν παραπέμπει στην υγεία και το σφρίγος. Γι’ αυτό, να σκέφτεστε τον εαυτό σας υγιή και εύρωστο. Να διαλογίζεστε στην υγεία. Νιώστε το πνεύμα της νιότης και της ελπίδας να ξεχειλίζει από μέσα σας. Διαλογιστείτε στην τελειότερη εικόνα υγείας και κάλλους.
Το ελιξίριο της αθανασίας το οποίο οι αλχημιστές αναζητούσαν διακαώς επί αιώνες, βρίσκεται μέσα μας. Το μυστικό βρίσκεται στη νοοτροπία μας. Η αέναη ανανέωση είναι εφικτή μόνο μέσω της ορθής σκέψης. Είμαστε τόσο γέροι όσο και οι σκέψεις μας. Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας, καθορίζει την εμφάνιση μας.
Ας βάλουμε το κάλλος στη ζωή μας, με το να καλλιεργούμε όμορφες σκέψεις και υψηλά ιδανικά. Δεν υπάρχει κανένα αποτελεσματικότερο φάρμακο για την πρόληψη της γήρανσης από την αγάπη -την αγάπη για τη δουλειά μας, τους συνανθρώπους μας, όλη την πλάση.
Η αγάπη είναι ο κορυφαίος παράγοντας για την ανάπλαση των κυττάρων. Η αγάπη αφυπνίζει τα πιο ευγενικά αισθήματα, τις πιο λεπτές ποιότητες της ανθρώπινης φύσης.
Να βλέπετε την καλή όψη σε όλα τα πράγματα. Όταν σκέφτεστε κάποιον, να έχετε στο νου σας την ανώτερη εικόνα αυτού του ατόμου -αυτήν που θα ήθελε για εκείνον ο Θεός. Μη σκέφτεστε ποτέ κανέναν αποδυναμωμένο και θλιμμένο. Αυτό θα έχει θαυμάσια επίδραση όχι μόνο στους άλλους, αλλά και σε εσάς. Αρνηθείτε να δείτε την αδυναμία οπουδήποτε. Μείνετε πιστοί στα ανώτερα ιδανικά σας. Ο αγνός νους είναι αυτός που ζει περισσότερο.
Η αρμονία και η γαλήνη είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για τη διατήρηση της νιότης. Κάθε δυσαρμονία και ανισορροπία προάγει τη γήρανση. Ο διαλογισμός στις αιώνιες αλήθειες εμπλουτίζει τα ιδανικά και ανανεώνει τη ζωή, αφού καταστρέφει το φόβο, την αβεβαιότητα και τη θλίψη.
Η γήρανση απαντάται μόνο στα κύτταρα που έχουν εκφυλιστεί εξαιτίας των σφαλερών σκέψεων και των κακών συνηθειών. Η ευερεθιστότητα φθείρει τα κύτταρα με γοργό ρυθμό.
Όσοι συνεισφέρουν στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου, ό,σοι επιτελούν το έργο τους με ευσυνειδησία, παρατείνουν τη νιότη τους. Τόσο η πρόωρη γήρανση όσο και η παράταση της νιότης, είναι ζήτημα συνήθειας.
Η σοφία και η σταθερότητα του χαρακτήρα μας πρέπει να είναι οι μόνες ενδείξεις που μαρτυρούν την πολύχρονη παρουσία μας στη γη. Θα πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί από ποτέ στα 50, 60, ακόμη και στα 70 μας. Αν ο εγκέφαλος μας δεν εκφυλιστεί από τη θλίψη, το φόβο, τον εγωισμό και τη νόσηση, ο νους θα αποκτά ολοένα και περισσότερη δύναμη και σταθερότητα.
Αν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι ζωτικές διεργασίες του οργανισμού μας προάγουν τη νιότη και όχι τη γήρανση, αυτό θα συμβεί. Αν κάπου είναι γραμμένο ότι εξαιτίας των ανομημάτων και της άγνοιας μας, μπορούμε να ζήσουμε μόνο μέχρι τα 60 ή 70, πρέπει να ξέρουμε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ότι δεν πρέπει να αυτο-περιοριζόμαστε από τέτοιου είδους δηλώσεις.
Ο πάνσοφος και ευσπλαγχνικός Δημιουργός μας δεν θα μας έδινε αυτή τη λαχτάρα για τη μακροζωία και τη νεανικότητα, αν δεν υπήρχε η δυνατότητα για την υλοποίηση τους. Σκεφτείτε το:
Όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται πως έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Όλοι λαχταράμε τη μακροβιότητα. Επίσης, υπάρχει και η αναλογία νιότης-γήρανσης στο ζωικό βασίλειο, που δεν συμφωνεί με τα δικά μας δεδομένα. Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε πλασμένοι για να ζούμε πολλά χρόνια, απαλλαγμένοι από τη νόσηση.
Τίποτα δεν δείχνει ότι ο άνθρωπος πλάστηκε για να είναι ανάπηρος, αδύναμος και άχρηστος έπειτα από λίγα χρόνια ζωής. Απεναντίας, όλα δείχνουν ότι πλαστήκαμε για να εξελισσόμαστε συνεχώς και να αποκτάμε σοφία και πληρότητα καθώς τα χρόνια περνούν. Ο Δημιουργός δεν θέλει να είναι κανείς αποδυναμωμένος. Η κατάπτωση και η εκφύλιση αντιτίθενται στους νόμους της ζωής. Το πεπρωμένο μας είναι να εξελισσόμαστε διαρκώς.
Ο Δημιουργός δεν θέλει την κατάπτωση για κανέναν. Αυτό είναι ασύμβατο με την ίδια Του τη φύση. Το «Προς τα εμπρός και προς τα επάνω» είναι γραμμένο σε κάθε μόριο αυτού του σύμπαντος. Φανταστείτε ένα Δημιουργό που θα έπλαθε ανθρώπους καθ’ εικόνα και ομοίωση Του μόνο για λίγα χρόνια, αφού αργότερα θα έπρεπε να εκφυλιστούν, να καταπέσουν και να μείνουν ανάπηροι! Δεν υπάρχει Θεός σε αυτή την εικόνα. Ό,τι πλάθει ο Θεός, φέρει τη σφραγίδα της διηνεκούς προόδου, της αέναης εξέλιξης. Στα σχέδια Του δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση, όλα προοδεύουν σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο. Ένας ανάπηρος, αβοήθητος ηλικιωμένος αποτελεί παρωδία του «καθ’εικόνα και ομοίωση». Ο Θεός δεν μπορεί να εκφυλιστεί, να καταπέσει. Είναι η αιώνια εξέλιξη. Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να συλλάβουν αυτή την ιδέα, αν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τον αληθινό θεϊκό τους εαυτό, αν καταλάβαιναν ότι η Θεϊκότητα δεν οπισθοδρομεί και δεν γερνάει ποτέ, θα αποτίνασσαν τις φοβίες και τη θλίψη, ό,τι παρακωλύει την πρόοδο τους θα υποχωρούσε, και η γήρανση θα εξέλιπε.
Θα έρθει μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι θα θεωρούν ότι η γήρανση είναι κάτι αρνητικό, κάτι σαν φάντασμα της αληθινής μας φύσης. Οι ιδέες μας πρέπει να είναι σαν τα τριαντάφυλλα -κάθε φορά που κόβουμε ένα από το φυτό, εμφανίζεται ο οφθαλμός ενός καινούργιου.
Ποτέ μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να πιστέψει πως η ηλικία σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε κάτι, επειδή οι πεποιθήσεις σας θα εκδηλωθούν ως ρυτίδες και γερασμένη έκφραση. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Οι σκέψεις μας καθορίζουν το πεπρωμένο μας.
Αν επιθυμείτε μακροζωία, να αγαπάτε τη δουλειά σας και να συνεχίζετε να την κάνετε. Μην καταθέσετε τα όπλα στα πενήντα, πιστεύοντας ότι οι δυνάμεις σας σας έχουν εγκαταλείψει ή ότι είναι ώρα να ξεκουραστείτε. Να κάνετε διακοπές όποτε το χρειάζεστε, αλλά μην εγκαταλείπετε το έργο σας. Στο έργο σας βρίσκεται ζωή και νιότη.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
• Η τέλεια υγεία και η ευρωστία είναι ανέφικτες για όσους πιστεύουν ότι η ζωή τους έχει πάρει την κατιούσα, και ότι οι δυνάμεις τους θα πρέπει να τους εγκαταλείπουν με τα χρόνια. Ο νους τους θέτει τις δικές του προθεσμίες. Οι πεποιθήσεις τους ορθώνουν περιορισμούς.
• Γερνάμε μόνο όταν παύουμε να ενδιαφερόμαστε για τη ζωή, όταν η καρδιά μας πάψει να είναι ευαίσθητη και σκληρύνει. Όσο η ζωή μας αγγίζει, δεν γερνάμε.
• Αν διαλογιζόμαστε στην αρχή της αιώνιας νεότητας και διατρανώνουμε τη θεϊκή διάσταση της ύπαρξης μας, είναι αδύνατον να γεράσουμε πρόωρα. Η καλλιέργεια αυτής της σκέψης θα εκδηλωθεί στο σώμα ως αρμονία, κάλλος και χάρη, αντί να πάρει τη μορφή ρυτίδων. Είμαστε τόσο νέοι όσο το πνεύμα μας. Το πρόσωπο δεν μπορεί να προδώσει την ηλικία μας, παρεκτός εάν έχει λάβει τη συναίνεση του νου. Ο νους είναι ο διαμορφωτής.
• Η σκέψη είναι αυτή που κινεί τα νήματα. Αν πιστεύετε ότι θα γεράσετε, αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα. Αν πιστεύετε ότι θα παραμείνετε νέοι, ότι θα είστε για πάντα χρήσιμοι στην κοινωνία, το σώμα σας θα ανταποκριθεί ανάλογα. Η γήρανση αρχίζει στο νου. Το ελιξίριο της νιότης βρίσκεται μέσα στο νου μας.
• Μην ξεχνάτε, η παλιομοδίτικη νοοτροπία είναι αυτή που πυροδοτεί τις διαδικασίες της γήρανσης. Μη σταματάτε να εξελίσσεστε. Να ενδιαφέρεστε για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σας. Η διακοπή της εξέλιξης ισοδυναμεί με θάνατο!
• Η ζωή πρέπει να είναι μια διαρκής χαρά. Η νιότη είναι συνώνυμο της χαράς. Αν δεν απολαμβάνουμε τη ζωή, αν δεν νιώθουμε πως είναι απόλαυση να είμαστε ζωντανοί, αν δεν θεωρούμε ότι είναι μεγάλο προνόμιο η δουλειά που επιτελούμε σε αυτό τον κόσμο, είναι βέβαιο ότι θα γεράσουμε πρόωρα.
• Να λέτε συνεχώς: «Είμαι πάντα καλά, πάντα νέος. Μόνο οι σκέψεις μου έχουν τη δύναμη να με γεράσουν. Ο Δημιουργός θέλει να εξελίσσομαι συνεχώς. Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να παραιτηθεί από το φυσικό μου δικαίωμα, που είναι η νεανικότητα».
• Η φύση μας έχει προικίσει με τη δύναμη της διαρκούς ανανέωσης της νιότης μας. Κανένα κύτταρο του σώματος μας δεν γερνά. Το σώμα μας ανανεώνεται συνεχώς. Τα πιο δραστήρια κύτταρα είναι και αυτά που ανανεώνονται συχνότερα. Κατά συνέπεια, η διαδικασία της γήρανσης είναι αφύσικη.
• Αν θέλετε να μείνετε νέοι, πρέπει να μάθετε τα μυστικά της αυ-το-ανανέωσης. Οι σκέψεις φθόνου, η υπέρμετρη σοβαρότητα, η νοητική σύγχυση, το στρες, η θλίψη, η ζήλια και η λαγνεία μειώνουν τη διάρκεια της ζωής.
• Ποτέ μη σκέφτεστε ότι γερνάτε. Αν νιώθετε ότι γερνάτε, μην παύετε να λέτε: «Είμαι νέος, αφού τα κύτταρα μου ανανεώνονται συνεχώς. Η ζωή μου ανανεώνεται διαρκώς από την Άπειρη Πηγή της Ζωής. Ανανεώνομαι κάθε πρωί και κάθε απόγευμα, επειδή ζω, κινούμαι και έχω ταυτίσει την ύπαρξη μου με Εκείνον, που είναι η Πηγή της ζωής μου».
• Ποτέ μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να πιστέψει πως η ηλικία σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε κάτι, επειδή οι πεποιθήσεις σας θα εκδηλωθούν ως ρυτίδες και γερασμένη έκφραση. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Οι σκέψεις μας καθορίζουν το πεπρωμένο μας.
• Έχουμε τρία αντίδοτα: συμπόνια, εξέλιξη και διαλλακτικότητα. Όσοι έχουν καλλιεργήσει αυτές τις τρεις θεϊκές αρετές, μένουν νέοι για πάντα.
• Οι μεγαλύτεροι εχθροί της γήρανσης είναι η χαρά και η αισιοδοξία. Αν θέλετε να νικήσετε τη γήρανση, να είστε συμπονετικοί απέναντι σε όλους. Αποφύγετε τη στενοχώρια, το φθόνο, την κα-κοβουλία και τη ζήλια. Αποφύγετε τις μικροπρέπειες που πικραίνουν την καρδιά, βαθαίνουν τις ρυτίδες και θολώνουν το βλέμμα. Η πηγή της νεότητας είναι η αγνή καρδιά, το υγιές σώμα και ο προοδευτικός νους, που είναι αποφασισμένος να μην καταπονηθεί στο πέρασμα του χρόνου. Αυτή η πηγή βρίσκεται μέσα σε όλους.
Εναλλακτική Δράση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: