Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Οι δίαιτες οδηγούν σε καταστροφή κυττάρων του εγκεφάλου με αποτέλεσμα ασθενειών όπως άνοια και άλλα.

 Επισημάνσεις όσον αφορά την διατροφή:

Φρούτα, χορταρικά και φυτικές ίνες σώζουν ζωές - ΤΑ ΝΕΑ

- Η γλυκοπατάτα και το αναποφλοίωτο ρύζι βοηθούν το ανοσοποιητικό.
- Οι δίαιτες οδηγούν σε καταστροφή κυττάρων του εγκεφάλου με αποτέλεσμα ασθενειών όπως άνοια και άλλα.
- Τρώτε χορταρικά άφθονα, έχουν συμπυκνωμένες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Δεν έχουν βιταμίνη D που παίρνει το σώμα από το φως του ήλιου.
- Αποφύγετε καρυκεύματα, άσπρο μαύρο πιπέρι (καρκίνος των εντέρων), κύμινο, μουστάρδα.
- Οι ψημένοι ξηροί καρποί φέρνουν το λίπος από μέσα προς τα έξω και με το οξυγόνο δημιουργούς ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Πρέπει να τρώγονται ωμοί και χωρίς αλάτι.
- Τα ρεβίθια, τα φασόλια, οι φακές, οι μπάμιες έχουν 500 φορές περισσότερο (1114 mg σε 1 κούπα) φολικό οξύ από το μοσχαρίσιο φιλέτο στη σχάρα (16 mg).
- Το καλαμπόκι έχει μαγνήσιο και είναι καλό για το ενδομήτριο.
- Όχι στα παστωμένα, όχι στα τουρσιά, όχι στη μαγιονέζα, όχι στο ξύδι. Με το ξύδι δεν χωνεύονται οι τροφές αλλά αποσυντίθενται και δημιουργούν νεφρικά προβλήματα.
- Όχι σε πολύπλοκα μίγματα, σάλτσες γλουτένη.
- Τα ωμά φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερα από τα μαγειρεμένα.
- Μην χρησιμοποιείτε τεχνητή ζύμη (baking powder) και σόδα (τραυματίζει το στομάχι).
- Τα ζελέ, οι μαρμελάδες προκαλούν δυσπεψία.
- Τα μαλάκια, μύδια, στρείδια, γαρίδες, αστακός καθαρίζουν την θάλασσα σαν βιολογικός καθαρισμός και έχουν πολλή χοληστερίνη.
- Ψωμί χωρίς προζύμη μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο μόλις βγει από το φούρνο. Ψωμί με προζύμη τρώγεται μετά από μια μέρα (καλύτερα 3 μέρες) για να φύγουν τα ίχνη μαγιάς. Διπλοψημένο ψωμί κάνει καλό.
- Όχι στο άσπρο ψωμί, στο λευκό ρύζι, στα λευκά ζυμαρικά (ραφιναρισμένα). Ναι στα προιόντα ολικής άλεσης.
- Αν νοιώθετε έντονη πείνα τις βραδινές ώρες, δοκιμάστε να πιείτε 3 ή 4 ποτήρια νερό. Όταν το στομάχι ξεκουράζεται την νύχτα και το μυαλό και το σώμα θα νοιώθουν πιο ξεκούραστα το πρωί.
- Μην πίνετε νερό ή χυμό από αλουμινένιους ψύκτες (Αλτσχάιμερ). Νερό πίνουμε πάντοτε μισή ώρα πριν τα γεύματα και 1 ώρα μετά τα γεύματα, ποτέ επάνω στο γεύμα. Χωρίς πολύ νερό παθαίνουμε χρόνια αφυδάτωση. Πίνοντας 2 λίτρα νερό την ημέρα συμβάλουμε στην ρύθμιση του βάρους, βοηθούμε τα νεφρά στην καλύτερη λειτουργία τους, αποφεύγουμε την δημιουργία πέτρας στα νεφρά και στη χολή. Το χλωριωμένο νερό οδηγεί σε αρτηριοσκλήρυνση, γι αυτό να το φιλτράρετε. Το κρύο νερό με παγάκια προκαλεί παύση της πέψης μέχρι να ζεσταθεί. Το πιο αρχαίο ποτό είναι το νερό. Όσες χιλιάδες χρόνια υπάρχει η γη, υπάρχει το νερό, είναι το πιο πανάρχαιο ποτό. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε ο άνθρωπος να παράγει νερό στο εργαστήριο ενώνοντας δηλαδή το υδρογόνο Η με το οξυγόνο Ο. Το νερό είναι το πιο φυσικό αντιπηκτικό του αίματος.
- Η βρώμη, το μπρόκολο, τα φασόλια, η φακή, οι γίγαντες, το αναποφλοίωτο ρύζι ισούται με 3.5 χγρ κρέας σε πρωτεΐνες.
- Τα φρούτα με την φλούδα; ακόμη και αν είναι ραντισμένα δεν πειράζουν γιατί ο οργανισμός αποβάλλει άμεσα τα φυτοφάρμακα
- Να τρως χαρούπι αντί σοκολάτα και κακάο.
- Η πίτσα έχει κασέρι και τυρί και όταν απλώνεται μεγαλώνει η επιφάνεια όσμωσης και δράσης και τα πολλά κορεσμένα λιπαρά που έχει στους 200 βαθμούς ανεβαίνουν στην επιφάνεια και ενώνονται με το οξυγόνο και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες μαζί με τις αμίνες που έχει μια μπύρα δημιουργούν συστολή των αγγείων στον εγκέφαλο και προκαλούν ημικρανίες. Η πίτσα με φυτικό τυρί και λαχανικά είναι νόστιμη και θρεπτική.
- Τρώτε ωμά λαχανικά ή βρασμένα στον ατμό.
- Ο χυμός από ωμά φρούτα να πίνεται σε λίγα λεπτά.
- Η σόγια και όλα τα παράγωγα της είναι εξαιρετική τροφή. Ναι το 90% της σόγιας είναι μεταλλαγμένη αλλά είναι αυτή που χρησιμοποιείται μόνο ως τροφή ζώων. Το 10% που είναι για κατανάλωση από εμάς δεν έχει υποστεί καμία μετατροπή. Ο μισός πληθυσμός της γης (κίνα, ινδία, ινδονησία κτλ) τρέφεται καθημερινά με σόγια και δεν έχουν ούτε τα μισά προβλήματα υγείας από τον δυτικό πολιτισμό.
- Για γλυκό φάτε φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα, λίγο μέλι, μελάσα.
- Αποφύγετε ζωικά λίπη, βούτυρο, μαργαρίνη, βαριές σάλτσες, γλυκίσματα, παγωτά, κέικ, μπισκότα, βουτήματα, ντόνατς, κρακεράκια (άσπρο αλεύρι).
- Μην τρώτε μαγιά φούρνου ( η μαγιά μπύρας είναι εντάξει).
- Τα όσπρια με λαχανικά είναι ευλογία της Φύσης από πρώτο χέρι.
- Οι σαπωνοειδείς ουσίες βρίσκονται σε όλα τα όσπρια όπως τα φασόλια που το περίβλημα τους ούτε το σκουλήκι δεν μπορεί να τρυπήσει. Γιαυτό και τα φασόλια να τα βάζετε 2 μέρες νωρίτερα στο νερό, όχι από το προηγούμενο βράδυ και κάθε 10 ώρες να αλλάζετε το νερό και μετά την πρώτη βράση βάζετε μαγειρική σόδα μέσα και αδειάζετε το νερό.
- Δέκα κεράσια αν φάτε έχουν τέτοια αντιφλεγμονώδη ουσία σαν να παίρνετε 3 ponstan.
- Αποφύγετε αναψυκτικά, κόκα κόλα, πατατάκια. Η κόκα κόλα έχει ασπαρτάμη που αντιστοιχεί σε 27 κουταλιές ζάχαρη.
- Οι πρόγονοι μας έπιναν αφεψήματα όταν ήταν άρρωστοι, μέχρι να γίνουν καλά. Το τρυπάκι πίνω τσάι ότι νά'ναι αυτό του βουνού κλπ επειδή έχει ευεργετικές ουσίες δεν πάει να πει ότι αυτές οι ουσίες είναι ευεργετικές, όταν δεν υπάρχει ανάγκη στο σώμα.
- Οι τηγανητές πατάτες δεν είναι ωφέλιμες γιατί χρησιμοποιήθηκε ζωικό λίπος ή βούτυρο. Οι ψητές ή βραστές πατάτες είναι εντάξει.
- Το σπανάκι έχει 18 αμινοξέα.
- Μασάτε τα δημητριακά καλά πριν τα καταπιείτε. Η πέψη του αμύλου ξεκινά από το στόμα.
- Είναι μύθος ότι οι φυτοφάγοι παίρνουν λιγότερη Β12. Οι κρεατοφάγοι έχουν μέγα πρόβλημα στην Β12. Τα δημητριακά έχουν 6,00 mg βιταμίνη Β12 και η άπαχη μπριζόλα έχει 2,85 mg. Τα μούσλι που τρώτε έχουν πολύ περισσότερη Β12 και το συκώτι σας μπορεί να αποθηκεύσει για 20 χρόνια Β12. Οι φύτρες έχουν Β12, η βρώμη έχει Β12, τα όσπρια έχουν Β12.
- Το μυστικό στη διατροφή ειναι ποικιλία από γεύμα σε γεύμα. Ο οργανισμός έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών για μία εβδομάδα και να χρησιμοποιεί κάθε φορά αυτό που έχει ανάγκη. Δεν χρειάζεται να τρώτε από όλα τα είδη μέσα σε μία μέρα.
- Οι ίνες είναι σημαντικές στη διατροφή για τα έντερα και τις αρτηρίες.
- Το πίτουρο βρώμης και σπόροι ολικής αλέσεως είναι πολύ χρήσιμα
- Το ρύζι βγαίνει στη φύση με τη φλούδα, με τις φυτικές ίνες και έχει συνδεθεί με την φτώχεια στην ανατολή γιαυτό και το αποφλοιώνουμε.
- Η τροφή που κολυμπάει στα υγρά είναι δύσκολο να χωνευτεί. Όταν τα υγρά πίνονται με το γεύμα, το στομάχι πρέπει να τα απορροφήσει και μετά αρχίζει η πέψη. Όχι στα πολύ ζεστά και πολύ παγωμένα, το στομάχι αναστατώνεται, το πεπτικό αποδυναμώνεται.
- Καθόλου αλάτι ή λίγο στο χέρι σας, πάντα ιωδιούχο.
- Πρωινός μπουφές με δημητριακά νιφάδες καλαμπόκι, βρώμη, ολικής άλεσης, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, γκοφρέτα ρυζιού, ταχίνι με σουσάμι ολικής άλεσης, φρούτα μήλα, ροδάκινα, βερίκοκα, μπανάνα, ψωμί μαύρο, ψωμί σκληρό, ντομάτα, αγγούρι, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγια, μέλι.
- Ηρεμήστε και φάτε αργά, μην βιάζεστε, μην είστε ανυπόμονοι. Μασήστε το φαγητό καλά. Θα εξοικονομήσετε περισσότερη ενέργεια με λιγότερη ποσότητα φαγητού. Μικρές μπουκιές κάθε φορά ώστε να τρώτε λιγότερη ποσότητα ανά γεύμα. Μην τρώτε πολλά είδη σε ένα γεύμα. Τρία η τέσσερα είδη είναι αρκετά.
- Βραδινό γεύμα πρέπει να γίνεται 3 με 4 ώρες πριν κοιμηθούμε. Η κατανάλωση φαγητού ακριβώς πριν τον ύπνο προκαλεί καούρες και όξινα υγρά και φέρνει αϋπνία. Το στομάχι πρέπει να ξεκουράζεται τη νύχτα.
- Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και επιλέγετε στη φυσική τους κατάσταση.
- Μην τρώτε γλυκά. Καθόλου ζάχαρη (λευκή ή καφέ) και τροφές που την περιέχουν.
- Τρώτε φρούτα σε ένα γεύμα και λαχανικά σε άλλο γεύμα.
- Η γλύκα στα φρούτα είναι η αγάπη του Θεού
- Μην τρώτε τηγανητά σε λάδι, η ζωή σας είναι πολύ σημαντική.
- Στις σπουδές του γιατρού στην Ιατρική Σχολή, η διατροφή δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην εκπαίδευσή τους.
- Ζωικά Omega-3 λιπάρα: Καλο ειναι να τα αποφευγετε διοτι η αναλογια σε Ω-3 με Ω:6 ειναι καταστρεπτικη υπερ των δεύτερων..Το ιδιο ισχύει και για το ελαιολαδο.. (ω3 μειώνουν φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, ενω ω6 αυξάνουν). Ελαιόλαδο με πολύ μέτρο. Προκαλεί βλάβες στα αγγεία.
- Αφού φάμε καλείται άμεσα μεγάλο μέρος νοητικής δύναμης από τον εγκέφαλο για να βοηθήσει το στομάχι. Μετα το γεύμα ούτε πνευματική ούτε έντονη σωματική άσκηση.
- Το πιο υγιεινό φαγητό είναι το φαγητό φτιαγμένο με αγάπη.
Με εκτίμηση,
Δρυόκοπος ο Άρειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: