Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Ουκ ένι ιατρικήν ειδέναι, όστις μη οίδεν ότι εστίν άνθρωπος.... κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

 Με την αδυσώπητη έξαρση της πρόσβασης σε κάθε επίμετρο πληροφορίας (καλής τε και κακής...) το κοινό έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη «πείνα» για αποσαφήνιση ερωτηματικών αναφορικά με την υγεία του και ο καρκίνος έχει την τιμητική του.





Αν θέσετε σε μια μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου «θεραπεία καρκίνου», να είστε σίγουροι πως αν πάτε να διαβάσετε όλα όσα αναφέρονται εκεί, πολύ περισσότερο δε, να εφαρμόσετε τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που οι μεν ή δε αντιπροτείνουν... θα υποστείτε μεγάλο πρόβλημα στην υγεία σας!
Η υγεία έχει «νοσήσει» από το ίδιο της το σύστημα, φερέφωνο της νόσου. Έτσι όταν η υγεία, «αρρωσταίνει», οφείλουμε να την θεραπεύσουμε με τον τρόπο και μέσα που το σύστημα εφευρίσκει σε κάθε χρονική στιγμή, παρατείνοντας-διαιωνίζοντας την ασθένεια της υγείας... Ο Έχων ώτα, ακούειν, ακουέτω...
Να θυμάστε πως, ο διαχωρισμός μεταξύ κυβέρνησης (πολιτικών), βιομηχανίας, επιστήμης και ιατρικής έχει πάθει διάθλαση...
Οι επιστήμονες τείνουν να είναι σκεπτικιστές, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουν δεδομένα και αποτελέσματα ερευνών που είναι εντελώς εξόφθαλμα. Επειδή αποτελεί δική μας ευθύνη ως επιστήμονες και ερευνητές να αμφισβητήσουμε και να ερευνήσουμε σε βάθος αυτά τα δεδομένα.
Να ελέγχεις τον καρκίνο μόνο μέσα από τη διατροφή ήταν και είναι μια ριζοσπαστική ιδέα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ακόμη ένα ερώτημα που απαντήθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών του Δρ. Campbell:
Υπάρχει διαφορά τι είδους πρωτεΐνη χρησιμοποιούταν στα πειράματα; Σε όλα τα πειράματα, οι επιστήμονες χρησιμοποιούσαν καζεΐνη, η οποία αποτελεί το 87% της πρωτεΐνης του αγελαδινού γάλακτος. Όταν τα πειράματα έγιναν με φυτική πρωτεΐνη αντί ζωικής αυτό που παρατηρήθηκε ήταν πως ΔΕΝ υπήρχε αύξηση των εστιών σε καρκίνο!! Ακόμη και όταν διδόταν η χαμηλότερο δυνατή δοσολογία!
Το να αναλογιστεί κάποιος ότι... η πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης και δη, από τα γαλακτοκομικά! – αποτελεί τον βασικό ΥΠΟΚΙΝΗΤΗ για καρκινογένεση, όντας χημικό καρκινογόνο, δεν το χωρά ο κοινός νους. Τα δεδομένα φανερώνουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας πως να προλάβεις και να ελέγξεις τον καρκίνο, αναχαιτίζοντας την εξέλιξη του, είναι πολύ πιο δόκιμο, από το να προσπαθείς, απεγνωσμένα, να τον πολεμήσεις...
Γιαυτό το λόγο λοιπόν, το να κατηγορεί ή ενοχοποιεί κάποιος το «οικογενειακό ιστορικό» και τα «γονίδια» για πολλούς καρκίνους, αποτελεί μια τραγική αφέλεια. Όταν μόνο το 3% των καρκίνων του μαστού είναι κληρονομικοί, το ίδιο του προστάτη για τους άντρες ή του παχέος εντέρου και για τα 2 φύλα.
Οι σημαντικότεροι παράγοντες κινδύνου (καρκίνος μαστού) δεν είναι άλλοι, εκτός της πρόσληψης πρωτεΐνης, από: πρόωρη μεναρχή, μακρά εμμηνόπαυση, υψηλά ποσοστά ορμονών στο αίμα, υψηλή χοληστερίνη.
Τέλος, οι μηχανισμοί που επενεργούν στην καρκινογένεση πολλών όγκων, έχουν να κάνουν με μια ορμόνη την IGF-1 (Insulin Growth Factor -1), ένας αυξητικός ορμονικός παράγοντας που, όπως η χοληστερίνη αποτελεί δείκτη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, έτσι κι αυτός είναι για τις νεοπλασίες.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η αυξητική ορμόνη, ρυθμίζει την ανάπτυξη των κυττάρων. Όταν όμως η ποσότητα αυτής της ορμόνης μεγιστοποιείται, τότε έχουμε πρόβλημα. Πως γίνεται αυτό; Όταν καταναλώνει κάποιος κρέας και γαλακτοκομικά διότι ενέχουν (ιδιαίτερα το γάλα!) μεγάλες ποσότητες αυτής της ορμόνης.
Ένας άλλος μηχανισμός είναι τούτος της βιταμίνης D. Αυτή η βιταμίνη δεν είναι ένα θρεπτικό συστατικό προς ανάλωση. Το σώμα παράγει βιταμίνη D όταν και εφόσον εκτεθούμε στο ηλιακό φως σε καθημερινή βάση. Όμως, η τροφή που τρώμε, επιδρά στο ΑΝ η βιταμίνη D απορροφηθεί και ενεργοποιηθεί στο σώμα μας. Εδώ και πάλι, η ζωική πρωτεΐνη λειτουργεί ως αναστολέας παραγωγής αυτής!
Οι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό, αρέσκονται να ακούνε καλά πράγματα για τις κακές τους συνήθειες, χωρίς να πράττουν σχεδόν τίποτε!
Αποτελεί μείζουσας σημασίας προτεραιότητα το να ενστερνιστούμε έναν υγιή και ορθό τρόπο ζωής έτσι ώστε να μπορέσουμε:
- Να ζήσουμε περισσότερο
- Να φαινόμαστε και να νιώθουμε νεότεροι
- Να έχουμε περισσότερη ενέργεια
- Να χάσουμε βάρος
- Να μειώσουμε την χοληστερίνη
- Να προλάβουμε και να αναστρέψουμε τις καρδιαγγειακές νόσους
- Να μειώσουμε το ρίσκο για εμφάνιση πολλών καρκίνων
- Να διατηρήσουμε καλή όραση στα μετέπειτα χρόνια μας
- Να προλάβουμε και να ιάσουμε το διαβήτη
- Να αποφύγουμε τα χειρουργεία σε πολλές περιπτώσεις
- Να εκμηδενίσουμε την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή
- Να διατηρήσουμε γερά οστά
- Να αποφύγουμε την ανικανότητα
- Να γλυτώσουμε τα εγκεφαλικά
- Να προλάβουμε τις πέτρες στους νεφρούς.
- Να προφυλάξουμε τα μωρά μας από τον διαβήτη τύπου Ι
- Να εξαφανιστεί η δυσκοιλιότητα
- Να ρίξουμε την πίεση
- Να αποφύγουμε την Alzheimer’s
- Να χτυπήσουμε την αρθρίτιδα
- Και ο κατάλογος είναι ατελείωτος!!
Εν κατακλείδι λοιπόν, σε κάθε μας βιωματικό πρόγραμμα που περαιώνουμε, καταδείχνουμε όλα αυτά και πολύ περισσότερα, τα οποία θα μελετήσουμε εκτενώς στο μελλον. Να θυμάστε πως:
1) Η διατροφή αντιπροσωπεύει τις συνδυαστικές δραστηριότητες αναρίθμητων τροφικών ουσιών. Το «όλον» είναι μεγαλύτερο από τα επί μέρους τμήματα του.
2) Τα συμπληρώματα κάθε είδους και μορφής αποτελούν πανάκεια για καλή υγεία.
3) Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά στις ζωικής προέλευσης τροφές οι οποίες δεν μπορούν να συγκριθούν με τις φυτικές.
4) Τα γονίδια δεν καθορίζουν την ασθένεια από μόνα τους. Τα γονίδια λειτουργούν ως διακόπτες που ενεργοποιούνται ή εκφράζονται και η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ποια γονίδια καλά ή κακά, θα εκφραστούν.
5) Η διατροφή μπορεί ουσιαστικά να ελέγχει τις επενέργειες από δυσώδη χημικά του περιβάλλοντος.
6) Η ίδια διατροφή που ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ασθένειες στα αρχικά στάδια (πριν τη διάγνωση) μπορεί να σταματήσει ή και να αναστρέψει την ασθένεια στα μετέπειτα στάδια.
7) Η διατροφή που αληθινά είναι ωφέλιμη για μια ασθένεια θα εποικοδομήσει και υποστηρίξει την γενικότερη υγεία παντού.
8) Η καλή διατροφή δημιουργεί υγεία σε όλες τις πλευρές της ύπαρξης μας...
Γιατί δεν τα ακούσατε πιο πριν όλα αυτά;!
Γιατί υπάρχει ο λεγόμενος... «Χρυσός Κανόνας:
Όποιος έχει το χρυσό, κάνει και τους Κανόνες!».
Ολόκληρο το σύστημα: κυβερνήσεις, επιστήμη, βιομηχανία και ΜΜΕ προωθούν το κέρδος αντί της υγείας, τεχνολογία αντί της τροφής και σύγχυση αντί της διαφάνειας.
«Όλοι σκέφτονται πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος, αλλά κανένας δε σκέφτεται πως θα έπρεπε να είναι ο εαυτός του!»
Με εκτίμηση,
Δρυόκοπος ο Άρειος
Πηγή: "Καρκίνος, ο αυτοκράτορας όλων των ασθενειών!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: